Kaapelitelevisioverkon kasvua on vauhdittanut digitelevisioon
siirtyminen, sillä kaapeliverkko tarjoaa siihen vaivattoman ratkaisun taloyhtiöille. Kasvua vauhdittavat myös useimpien verkkojen laajakaistatarjonta sekä laaja maksu-tv-kanavien tarjonta.

Kesäkuun 2005 lopussa oli Suomen Kaapelitelevisioliiton jäsenyritysten verkoissa yhteensä lähes 95.000 maksu-tv-tilausta. Alkanut syksy on antanut viitteitä vahvan kasvun jatkumisesta, kertoo Suomen Kaapelitelevisioliiton puheenjohtaja Johan Flykt.

-Maksu-tv-palveluiden suosion vauhdittajina toimivat tulevalla kaudella erityisesti kotimainen liigajääkiekko sekä uudenlaiset tuotekohtaiset maksu-tv-palvelut, kuten vain kaapeliverkon kautta saatava Big Brother 24/7. Maksu-tv-palveluiden tarjonta monipuolistuu koko ajan ja kuluttajat ovatkin jo havainneet digi-tv:n ja ohjelmakortin hyödyt, Johan Flykt sanoo.

Kaapeliverkossa käytettävistä digisovittimista suurin osa on varustettu Conax-korttipaikalla, ja ohjelmakortteja onkin hankittu jo yli 60 prosenttiin kaapeliverkon digisovittimista.

Kaapelitelevisiojakelun kärjessä ulkomaisista kanavista ovat Music Television ja ranskalainen TV5, jotka jaetaan lähes kaikissa
kaapeliverkoissa.

Maksu-tv-kanavista tilaajamääriltään suosituimpia ovat elokuvakanavat (CANAL+ ja TV1000) ja kaapeliyhtiöiden omat paketit,mm. Discovery Channel ja Animal Planet -kanavat.