Suomessa saa lisäksi esittää sponsoreiden nimiä vapaammin, olutta ja viiniä saa mainostaa, ja jopa lapsille saa suunnata mainoksia, vaikka yhtiö ei halua tätä mahdollisuuttaa käyttää hyväkseen, kertoo Svenska Dagbladet. TV 4:n omistavat Bonnier ja Proventus, jotka hoitavat järjestelyn omistamansa MTV3:n kautta.

Nykyisiä toimivia kanavia ei voi EU-määräysten mukaan siirtää lähetettäväksi ulkomaiden kautta.

Mediaviikon kommentti: Hassua temppuilua

Ruotsin tiukemmat lait ovat tietenkin ikäviä paikallisille kaupallisille televisioyhtiöille, joille mainostulot ovat ratkaisevia. Holhousyhteiskunta pakottaa tv-firmat miettimään kaikki mahdolliset keinot, jotta bisneksessä selviää. Hassulta temppuilulta tämä kuitenkin vaikuttaa.

Suomelle tällaisesta puliveivaamisesta ei kuitenkaan liene mitään hyötyä. Sen sijaan se osoittaa, että meidän lainsäädäntömme on kuitenkin tehty jalat maassa ja terveellä järjellä. Ei ole mitään aihetta lähteä seuraamaan Ruotsia tässä kohtaa. Jos niin tehdään, TV-lähettimet siirtyvät muutama sata kilometriä itään, jossa saa rahalla pystyttää vaikka minkälaisia tv-asemia.

Kauankohan Ruotsin valtio antaa tällaisen menon jatkua? Ainakin nettimaailmassa ratkaisevaa on, missä maassa liiketoimintaa tosiasiassa tehdään ja missä sijaitsevat palvelimet. Luulisi että tämä sama päättely toimii TV-toiminnassakin.