Tutut nimet suomalaisesta jääkiekkomaailmasta esiintyvät CANAL+:n mainonnassa. Näkyvyyttä saavat mm. ”Ilves-ikoni” Raimo Helminen ja HIFK:n kapteeni Jere Karalahti sekä monet muut tutut liigapelaajat.

CANAL+:n tv-mainokset on ohjannut Woodpecker Filmin Pete Veijalainen, joka palkittiin viime kesän Cannesin mainoselokuvafestivaalien yhteydessä järjestettävässä Young Directors Award -kisassa hopeapokaalilla.

GoGarbergsin projektijohtaja Håkan Karlsvärd kertoo, että suomalaisen mainoskampanjan rakentamisessa ilmeni aluksi hiukan kulttuurillisia näkemyseroja; suomalaisten suorasukaisuus on erilaista kuin ruotsalaisten hienotunteisuus.

-Suomessa käytetään erityylistä huumoria mainosten tehokeinona. Useissa mainoksissanne tuodaan myös hyvin selkeästi ja yksinkertaisesti esille asia, jota mainostetaan. Ruotsissa on sen sijaan yleistä, että mainos väritetään huumorin eri sävyillä. Löysimme kuitenkin nopeasti yhteisen linjan ja hyvän ohjaajan myötä saimme vielä suomalaisen näkökulman tv-spotteihin, Karslvärd kiittelee erityisesti Woodpecker Filmin Pete Veijalaista.

Karlsvärd kertoo myös vaikuttuneensa suomalaisten liigakiekkoilijoiden positiivisesta asenteesta mainoskuvauksiin ja konseptiin.

-Pelaajat olivat innoissaan kampanjasta, joka on erilainen ja hauska. Heidän kanssaan oli helppo tehdä yhteistyötä.

Myös Suomen CANAL+:n markkinointipäällikkö Outi Pekkala uskoo, että humoristisella sisällöllä väritetty kampanja tulee jäämään hyvin kuluttajien mieliin ja mainosten viesti löytää varmasti yleisönsä.

-Teemanamme on – CANAL+ tuo SM-liigan kotiisi. Nyt torstaina alkava kampanja on suurin Suomen CANAL+:n historiassa. On hienoa, että paikallisuus on otettu huomioon ja SM-liigakampanjamme on rakennettu täysin Suomea varten ja Suomea ajatellen, Pekkala toteaa.