Klaus Härön uusi elokuva Äideistä parhain valittiin ainoana kotimaisena elokuvana Toronton kansainvälisille elokuvafestivaaleille, jotka järjestetään 8.-17. syyskuuta. Elokuva kutsuttiin mukaan Contemporary World Cinema –sarjaan, joka esittelee kiinnostavia uusia elokuvia eri puolilta maailmaa. Toronton elokuvafestivaali on Pohjois-Amerikan suurin vuosittainen elokuvafestivaali, joka kuuluu Cannesin ja Berliinin ohella maailman kolmen tärkeimmän elokuvafestivaalin joukkoon. Torontoa pidetään lisäksi tärkeänä ponnahduslautana Amerikan elokuvamarkkinoille. Äideistä parhain esitetään Torontossa 13., 14. ja 16.9. Suomesta elokuvaa lähtevät edustamaan ohjaaja Klaus Härö ja tuottaja Ilkka Matila.

Äideistä parhain on kaunis ja koskettava elokuva äidin ja lapsen suhteesta. Elokuva kertoo sotalapsena Ruotsiin lähetetyn 9-vuotiaan Eeron matkasta tuntemattomaan maahan uuden äidin luo. MRP Matila Röhr Productions Oy:n tuottaman elokuvan pääosissa nähdään Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist, Esko Salminen, Aino-Maija Tikkanen ja Kari-Pekka Toivonen. Elokuva pohjautuu vapaasti Heikki Hietamiehen samannimiseen romaaniin ja se saa ensi-iltansa Suomessa 30. syyskuuta ja Ruotsissa 4. marraskuuta.

Äideistä parhain on Klaus Härön toinen pitkä elokuva. Härö nousi julkisuuteen esikoiselokuvansa Näkymätön Elina (2002) myötä. Elokuva voitti yhteensä yli 30 kotimaista ja kansainvälistä elokuvapalkintoa ja oli Suomen Oscar-ehdokas vuonna 2003. Vuonna 2003 Härö sai Ingmar Bergmanin henkilökohtaisen tunnustuspalkinnon ja vuotta myöhemmin hänet palkittiin Suomessa taiteen valtionpalkinnolla.

SUOMESSA ELOKUVA ESITETÄÄN RAKKAUTTA JA ANARKIAA –FESTIVAALIN KOTIMAISESSA GAALASSA 16.9.

Suomalaisella festivaaliyleisöllä on mahdollisuus nähdä Äideistä parhain –elokuva heti Toronton jälkeen Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa –festivaalin Kotimaisessa gaalassa perjantaina 16.9. klo 19.00 elokuvateatteri Bio Rexissä.

Elokuvasta järjestetään lehdistönäytökset Helsingissä maanantaina 5.9. klo 11.00 (elokuvan tekijät paikalla näytöksen jälkeen, lehdistötilaisuus Bio Rexin yläkerran aulassa klo 13.00) ja keskiviikkona 21.9. klo 12.00. Molemmat näytökset ovat elokuvateatteri Bio Rexissä.