Päivien ohjelma sinällään vaikuttaa hyvin laaditulta ja kiinnostavalta. Mukana on niin printtimediaa kuin sähköistä mediaa ja tulevaisuuttakin, mutta: jossakin kohtaa on ajatus naksahtanut suunnittelijoilla poikki, kun ei edes tulevaisuus-osioon ole mahtunut ensimmäistäkään aihetta online journalismista, jonka parissa monet toimittajat jo nyt työskentelevät. Lähivuosina juuri kukaan toimittajista ei voi olla irti verkkomediasta.

Toisin on Yhdysvalloissa. Siellä toimittajat ja media ovat innolla yhdessä kehittämässä verkkojournalismia. On perustettu jopa Online News Association, jossa ovat mukana niin toimittajat, tutkijat, professorit kuin median yrityspuolen edustajatkin. Yhdistyksen johdossa istuvat mm. uutistoimisto AP:n, CBC:n, USAtodayn, New York Timesin toimituskuntien ammattilaisia.

Vuosittain yhdistys jakaa myös Online Journalism Awardin. Viime vuonna sen saivat BBCNews.com (Iso-Britannia) ja VenturaCountryStar.com (USA) erinomaisesta webin kautta tapahtuvasta online journalismistaan. Lisäksi jaettiin muita palkintoja luokittain, jotka olivat: välineen luova käyttö, tutkiva journalismi, Breaking News, online kommentointi (printtimedian ja onlinen yhdistäminen jutun teossa), palveleva journalismi sekä erikoisverkkosivut.

Yhdysvalloissa online journalismi on suosittu opiskeluaihe useissa yliopistoissa ja oppilaitoksissa. Esimerkiksi Columbian yliopistossa online journalismi on merkittävä opetusala. Laitos on perustanut myös uuteen mediaan erikoistuneent professuurin, jota hoitaa alan guru Sreenath Sreenivasan. Ei siis ole ihme, miksi Yhdysvalloissa verkkojournalismi ja alan liiketoimintakin kehittyy nopeasti. Siellä on riittävästi osaajia.

Toivon mukaan jatkossa Journalismin Päivät heräävät ruususen unestaan ja katsovat tulevaisuuteen ilman silmälappuja. Ilman online osaamista toimittajan työnäkymät ovat lähiaikoina aika heppoiset.