Radio KLF 100 MHz on talkoovoimin pystytetty radiokanava, joka aloitti pääkaupunkiseudulla 1.6.2005 – soittaen levyiltä klubit, tanssiklassikot, dancet, trancet, kesäkiksut ja nyyhkyt. “Ei lätinöitä”, radion websivuilla kerrotaan.

Sivuilla todetaan, että radion on arveltu ottaneensa nimensä (sekä visuaalisen ilmeensä) brittiduolta The KLF, jonka nimen bändin alkuvaiheilla sanottiin tarkoittavan “Kopyright Liberation Front”. Mainosmyynnin tehdessä persenettoa, myynti pohti “Keneltä Liikenee Fyrkat”, sivustolla kirjoitetaan.

Euroopassa tanssimusiikkiradiot ovat olleet jo vuosien ajan todellisuutta”, kertoi kanavan edustaja Jesus Ziliachus radion aloittaessa keväällä. ”Nyt kuullaan ensimmäistä kertaa vastaava liikkuvien ihmisten kanava koto-Suomessa. Aiomme pitää pirteän linjan, kaivaa unohdetut tanssihitit esiin, ja pitää kesäisen pääkaupunkiseudun liikkeellä.”

DJ Tab
DJ Tab

Suomen ykkös-DJ, Janne Mansnerus, aka DJ Tab, on vetänyt tunnin setin taajuudella kolmasti viikossa.

KLF:n toiminnasta vastaa yksityinen elinkeinonharjoittaja Sanna Mäki, jolla on toimilupa voimassa elokuun loppuun “Pro Sm” toiminimelle.