Julkisen sanan neuvoston uudeksi puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi on valittu vasemmistolaisen Skdl:n entinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö. Edellinen puheenjohtaja Jacob Söderman jätti tehtävän ennenaikaisesti viime kesäkuussa.

Kalevi Kivistö
Kalevi Kivistö

Kalevi Kivistö (64) on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti. Hän on toiminut mm. Skdl:n kansanedustajana vuodesta 1972 ja puheenjohtajana 1979-85, opetusministerinä sekä Keski-Suomen läänin maaherrana 1985-1997. Opetusministeriön kulttuuri- ja nuorisopolitiikan osaston ylijohtajana hän toimi 1997-2004, jolloin hän jäi eläkkeelle. Hän on myös SPR:n puheenjohtaja ja Keskisuomalaisen lukija-asiamies.

Helsingin Sanomien haastattelema Kivistö sanoo, että lehdistön etiikassa on ongelmia. “Hyvin vahvasti henkilöön käyvä julkisuus on selvästi lisääntynyt kovemmaksi. Siinä kyllä minusta ollaan tultu kolkuttelemaan lehdistöetiikan rajoja”, hän toteaa.