Fedex-huonekaluista tuli mediakohu.
Fedex-huonekaluista tuli mediakohu.

Nuori Jose Avila kertoi, että hänellä ei ollut varaa edes Ikean kalusteisiin, joten hän päätti rakentaa ne Fedexin pahvilaatikoista. Hän kertoo kunnioittavansa Fedexiä alan arvostettuna kuljetusyrityksenä. Hänen mielestään tempusta on pelkkää etua Fedexille, koska se osoittaa, että Fedexin laatikot ovat kestäviä. Sitä paitsi hän haluaa asua ghettomaisesti.

Fedexin lakimies vaatii sivustoa suljettavaksi. Syynä on yhtiön mielestä tekijänoikeusrikkomus, joka perustuu DMCA:n (Digital Millennium Copyright Act) loukkaamiseen. Netissä julkaistussa yhtiön kirjeessä Avilan väitetään tekevän luvatta liiketoimintaa yhtiön nimen kustannuksella. Yhtiön toimitusehdoissa lisäksi (Terms of use) sanotaan, että laatikot on tarkoitettu vain asiakkaiden kuljetustarpeisiin ja muu käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Avilaa avustaa Standfordin lakimieskoulun vapaaehtoiset, jotka ovat laatineet vastineita Fedexille todeten yhtiön vaatimukset turhiksi. Avila ei omasta mielestään millään tavoin rahasta aiheesta, ainoastaan asuu mukavasti.

Asian käsittely jatkuu kiivaana blogi- ja mediakeskusteluna. Eräiden bloggareiden mielestä Avila on nyt Fedexin paras PR-mies.

Sivuston osoite on: http://www.fedexfurniture.com/