Kanavailmeen muutoksessa Subtv siirtyy nykyisistä vedenalaisista näkymistä maan pinnalle. Tuttu kuplamaailma jää historiaan ja uusiksi avainsanoiksi tulevat orgaanisuus, luonto, juuret ja ihmisen tausta.

Subtv:n uuden visuaalisen ilmeen pysyviä elementtejä ovat asuaan ja asentoaan muuttava puu, puun juuret sekä huone, jonka seinät muistuttavat menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Ilmeen äänimaailma rakentuu Seppo Välimäen säveltämästä musiikista, jonka inspiraationa ovat pohjalaisen seinäkellon ja puun äänet.

Muuttuvaa ovat erilaiset vuodenaikojen vaihteluun, luontoon ja kanavan sisältöön liittyvät elementit. Esimerkiksi puun lehdet, lumikiteet, linnut sekä huoneen seinillä vaihtuvat kuvat, jotka kertovat menneestä ja tulevasta.

Seppo Välimäki aloitti uuden kanavailmeen luomisen noin vuosi sitten. ”Tykkäsin lapsena kulkea luonnossa Lapuan Alajoella. Siellä ei paljon puita ollut, maisemaa hallitsivat laajat peltoaukeat. Muistan, miten hieno näky oli suuri yksinäinen puu pellolla seisomassa”, hän kertoo.

Subtv:n kanavailmeuudistuksessa on otettu huomioon viimeisimmät katsoja- ja arvotutkimukset. Ne osoittavat, että kovat arvot eivät ole niin tärkeitä kuin ennen. Lähimmäisten ja perinteiden arvostus ovat kasvussa. Niinpä Subtv:n uuteen ilmeeseen on haettu pehmeyttä, elävyyttä ja lämpöä. Pehmeys
ei kuitenkaan vie Subtv:n ohjelmista terää pois: yllätyksellinen ja
särmikäs linja jatkuu.

Nopeatempoinen ohjelmisto vaatii vastapainokseen hitautta ja
viipyilevyyttä.

”Näyttää siltä, että ihmiset ovat tulleet järkiinsä”, tuumaa Välimäki.