Tampereelta startannut Idols-koelaulukiertue keräsi lauantaina
kylpylähotelli Rantasipi Edenin eteen satojen metrien pituisen jonon. Peräti kolmesataa innokasta Idols-kokelasta taustajoukkoineen saapui paikalle toiveenaan laulaa tiensä tuomariston sydämiin. Tuomaristo oli kuitenkin tiukkana, sillä Tampereelta pääsi jatkoon vain 15 laulajanalkua, kertoo MTV3.

Idols-tuomari Jone Nikula toivoo voivansa päästää tulevissa koelauluissa kerrallaan jatkoon enemmän laulajia: ”Joukossa oli esimerkiksi paljon hyviä karaokelaulajia, mutta melko vähän lahjakkuuksia, joilla jo nyt on mahdollisuudet pidemmälle. Luultavaa kuitenkin on, että karsintojen mittaan maan lupaavimmat poptähdet saadaan kerättyä saman katon alle.”

Tuomareina toimivat myös säveltäjä Kim Kuusi, laulaja ja laulunopettaja Nina Tapio sekä showsuunnittelija Jarkko Valtee.

Idols-koelaulukiertue jatkaa uusien idoleiden etsimistä jo ensi sunnuntaina Oulun nuoriso- ja kulttuurikeskus NUKU:ssa. Turun koelaulut ovat vuorossa 20. elokuuta Turun messu- ja kongressikeskuksessa ja viimeiset koelaulut raikuvat Helsingin Mediakeskus Lumeessa 27. elokuuta.

Oulun karsintoihin on ilmoittautunut ennakkoon 200 laulajaa, Turkuun 200 ja Helsinkiin 700. Koelauluihin voi osallistua myös paikanpäällä, joten todelliset osallistujamäärät selviävät vasta jälkeenpäin.