Hiljattain urheilijauransa lopettanut Kruger on kirjoittanut aihepiiriltään harvinaisen kertomuksen kahden naisen välisestä rakkaudesta, urheilijan elämästä ja vaatimusten täyttämisestä. Ilmoitus kirjailijauran vauhdinoton aloituksesta sattuu sopivasti yhteen yleisurheilun MM-kilpailujen kanssa. Varsinainen hyppy tapahtuu torstaina 29.9.2005, jolloin kirja ilmestyy Otavan kustantamana.

Heli Kruger (synt. 1975) on koulutukseltaan sosionomi ja diakoni.

Kirjan tapahtumat keskittyvät Krugerille tutulle Pohjanmaalle, josta kirjan päähenkilö Venla on kotoisin. Olen koskettanut taivasta on ennen muuta runollinen, eroottinen rakkaustarina, jonka osapuolet joutuvat ratkaisemaan ympäristön ja omien eettisten arvojensa väliset ristiriidat. Kansainvälistä huippu-urheilua romaanissa kuvataan urheilijan näkökulmasta. Kruger kirjoittaa taitavasti harjoitusten paineesta, kivusta ja pettymyksestä, mutta myös ponnistuslankulta lähtevän lennon nautinnosta.

Heli Kruger on saavuttanut lukuisia SM-kultamitaleja kolmiloikassa ja pituushypyssä. Lisäksi hän on menestynyt kansainvälisissä arvokisoissa. Hänen urheilu-uransa huippuhetki on Münchenissä 2002 voitettu kolmiloikan EM-hopeamitali. Kruger on edustanut Suomea olympiakisoissa 1996 ja 2004. Urheilu-uransa hän on lopettanut keväällä 2005, jolloin hän ilmoitti olevansa raskaana. Helin aviomies Franz Kruger sijoittui 2005 Helsingin MM-kilpailuissa kiekon heitossa kuudenneksi.