–Koillis-Helsingin Lähisanomat on hyvä paikallinen lehti, ja se vahvistaa edelleen asemiamme ydinalueellamme Uudellamaalla, Sanoma Kaupunkilehtien toimitusjohtaja Niko Ruokosuo toteaa.

–Koillis-Helsingin Lähisanomat on paikallisempi kuin Sanoman nykyiset kaupunkilehdet. Haluamme sen avulla myös tutkia, onko pääkaupunkiseudulla tarvetta ja tilaa nykyisiä kaupunkilehtiä paikallisemmalle lehdelle. Sen organisaatiossa on myös paljon sellaista lähijournalismin ja -myynnin osaamista, joka on meille arvokasta, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Päätoimittaja Heimo Laaksonen Koillis-Helsingin Lähisanomista perustelee kauppaa lehden paikallisesti vankalla asemalla sekä uusilla kehitysmahdollisuuksilla.
-Kaupan myötä Koillis-Helsingin Lähisanomat turvaa ja kasvattaa asemaansa alueensa asukkaiden läheisenä äänenkannattajana ja omana lehtenä. Sanoma Suomen johtavana sanomalehtien kustantajana on Koillis-Helsingin Lähisanomille luonnollinen ja paljon uusia mahdollisuuksia tuova omistaja, Laaksonen vakuuttaa.

Vuoden 2003 tammikuussa perustettu Koillis-Helsingin Lähisanomat ilmestyy kerran viikossa. Lehteä jaetaan Malmin, Tapanilan, Pukinmäen ja Puistolan alueille ja sen jakelulevikki on 41 500 kappaletta. Lehden ilmestyminen jatkuu ennallaan, ja sen henkilöstö jatkaa uuden työnantajan palveluksessa.

Sanoma Kaupunkilehdet -yksikköön kuuluvat joukkoliikennelehti Uutislehti 100 ja huhtikuun alussa Itä-Helsingin alueella aloittanut Kaupunkilehti Kymppi -lehtiketju, Porvoon seudulla jaettava Palvelulehti Itäväylä sekä Keski-Uudellamaalla ilmestyvät Kellokas-lehdet. Nuorisolehti Nöjesguiden siirtyy Sanoma Kaupunkilehdille 1.9.2005 alkaen.

Sanoma Kaupunkilehdet kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.