SanomaWSOY-konsernin Sanoma Lehtimediaan kuuluva Kauppa astuu voimaan 1.9.2005. Etelä-Karjalan Jakelu vastaa lappeenrantalaisen päivälehden Etelä-Saimaan ja muiden varhaisjakelussa olevien sanomalehtien jakelusta Etelä-Karjalan alueella. Kaupalla ei ole vaikutusta postin jakelun aikatauluihin.

Kauppa toteuttaa SanomaWSOY:n strategiaa keskittyä ydinliiketoimintaansa ja myydä pois siihen kuulumattomat liiketoiminnat.

– Näemme Lappeenrannan alueen jakelun kehittämisen toteutuvan parhaiten Postin omistuksessa. Liiketoimintasiirto luo uudenlaisen kehityspohjan jakelutyölle. Tavoitteena on varmistaa
kustannustehokas jakelutoiminta, jolloin lehden hinta pysyy jatkossakin kilpailukykyisellä tasolla, Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Antti Mäkelä sanoo.

– Sanoma ulkoisti muutama vuosi sitten Postille Leijonajakelun. Etelä-Karjalan Jakelun myyminen on johdonmukaista jatkoa tälle toimenpiteelle, josta Sanomalla on myönteisiä kokemuksia. Keskitymme Sanoman ydinosaamiseen, jota on lehtien tekeminen, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Etelä-Karjalan Jakelun liikevaihto vuonna 2004 oli 3,2 milj. euroa. Yrityksessä työskentelee noin 120 lehdenjakajaa. Sanoma Lehtimediaan kuuluvat päivälehdet Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat, kaupunkilehdet Lappeenrantalainen ja Kaupunkilehti Seiska sekä paikallislehdet Uutisvuoksi Imatralla, Anjalankosken Sanomat, Pitäjänuutiset Mäntyharjussa, Kaakonkulma Virolahdella, Joutseno sekä Luumäen lehti. Sanoma Lehtimedia kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.