Petri Kotwican ohjaama, Making Movies Oy:n tuottama vahvadraamainen nuortenelokuva saa kotimaisen ensi-iltansa 12. elokuuta tänä vuonna.

Koti-ikävän kansainvälisestä levityksestä vastaa suomalainen Future Film Oy. Vuonna 1995 perustettu elokuvalevitysyhtiö levittää elokuvia eritoten pohjoismaisille elokuvateatteri-, DVD- ja televisiokanavamarkkinoille. Suomessa Koti-ikävän levityksestä vastaa Finnkino Oy.

Vahva tarina toimii kansainvälisesti

Koti-ikävän tuottaja Kai Nordbergin mielestä elokuvan tarina on niin vahva, että se toimii täysillä myös suomalaisten kulttuurirajojen ulkopuolella.

“Koti-ikävä herätti Cannesissa valtavasti huomiota ja saimme useita tarjouksia kansainvälisiltä levittäjiltä ja myyntiagenteilta. Loppusuoralla oli kolme ehdokasta, joista valinnan ratkaisi se, että Future Film pystyi takaamaan merkittävän elokuvateatterilevityksen Ruotsissa. Uskomme, että tie kansainväliseen menestykseen käy Ruotsin kautta”, kiteyttää Nordberg.

“Suomalainen elokuva voi menestyä vain vahvalla draamalla. Olemme tehneet tarinan, joka väkevyydeltään on Lucas Moodyssonin Lilja 4 Everin tai Von Trierin Breaking the Wavesin luokkaa. Cannesissa elokuvaa luonnehdittiin tämän vuosituhannen Yksi lensi yli käenpesäksi”, jatkaa Nordberg.

“Olemme erittäin tyytyväisiä Future Filmin kanssa solmittuun sopimukseen. Taloudellisesti se tuo jatkuvuutta tuotantoyhtiön toiminnalle ja antaa hyvän pohjan Kotwican seuraavan elokuvan – Musta jää – tuotannolle”, päättää Nordberg.

“Olemme tyytyväisiä Making Movies Oy:n kanssa tekemäämme
levityssopimukseen. Koti-ikävä (Homesick) on taitavaa vaihtoehtoista suomalaista elokuvaa parhaimmillaan: vahvasti toteutettu itsenäinen elokuva, jossa on rohkeutta, särmää sekä sanomaa, joka ei rajoitu vain Suomeen ja suomalaisille. Olemme varmoja, että elokuva herättää kiinnostusta ja keskustelua myös maamme rajojen ulkopuolella”, kertoo Future Filmin myynti- ja markkinointipäällikkö Tomi Paalosmaa.