Jo puoli vuotta elokuvateattereissa esitetty Liisa Helmisen ohjaama perhe-elokuva Pelikaanimies on myyty levitykseen Japaniin.

Paikallinen levittäjä on ostanut elokuvan kaikki levitysoikeudet. Toukokuussa elokuva myytiin teatterilevitykseen Benelux-maihin. Heinäkuun alussa elokuva tulee Suomessa ja Ruotsissa DVD-levitykseen.

Kaksi viikkoa sitten Pelikaanimies palkittiin kahdella pääpalkinnolla Zlinin kansainvälisillä lasten ja nuortenelokuvafestivaaleilla Tšekeissä: festivaaliyleisö valitsi Pelikaanimiehen koko festivaalin parhaaksi näytelmäelokuvaksi ja kansainvälinen, lapsista koostunut jury valitsi elokuvan parhaaksi pitkäksi lastenelokuvaksi.

Yhdysvalloissakin suitsutus mediassa on jatkunut. Minnesotan
lastenfestivaalien yhteydessä Minneapolisin lehdistössä kehuttiin
päänäyttelijä Kari Ketosta nerokkaaksi ja hänen menetelmäänsä
näyttelemisen ja lintutieteen yhdistelmäksi. ”Verrattuna useimpiin
amerikkalaisiin lastenelokuviin Pelikaanimies on hauska ja virkistävän pehmeä”, Rob Nelson kirjoittaa viikkojulkaisussa Citypages.

Festivaalikierros jatkuu New Yorkin, Newport Beachin, Toronton,
Montrealin, Kristiansandin, Zlinin ja Minnesotan jälkeen Sodankylässä ja Keski-Euroopassa mm. Amsterdamin, Münchenin, Sheffieldin, elokuvafestivaaleilla, Manilassa Filippiineillä, Puchonissa Etelä-Koreassa sekä portugalin kielelle dubattuna Brasiliassa. Elokuvaon kutsuttu syksyllä mm. Israelin, Intian ja Iranin elokuvafestivaaleille.