A-lehdet Oy on ostanut Image Kustannuksen osakkeista enemmistön (85 %) 8.6.2005 päivätyllä sopimuksella. Kauppaan kuuluu myös enemmistöomistus (65%) asiakaslehtiä kustantavasta Image Funkista. Kauppaan eivät kuulu muut Image-ryhmän yritykset Image Match Oy ja Kulttuuritehdas Korjaamo Oy.

“Image Kustannuksen ja A-lehtien lehtivalikoimissa ei ole päällekkäisyyksiä, vaan Image, Mondo, Muoto, Viini, FIN ja Bisnes.fi sekä Image Funkin asiakaslehdet täydentävät ja vahvistavat A-lehtien lehtiportfoliota”, toteaa A-lehtien toimitusjohtaja Vesa Mars.

“Image Kustannus ja Image Funk säilyvät jatkossakin itsenäisinä yrityksinä ja jatkavat oman identiteettinsä, toimintatapojensa ja lehtiensä kehittämistä Korjaamolla. Synergiahyödyt löytyvät ennen kaikkea lehtien markkinoinnista. A-lehtiä kiinnostaa myös Korjaamolle syntynyt uudenlainen toimintakonsepti, jota Image Kustannus toteuttaa”.

Imagen nykyinen pääomistaja Raoul Grünstein jatkaa Imagen vähemmistö-osakkaana, hallituksen jäsenenä ja yhtiön kustantajana. “A-lehdet on Imagelle sekä yllättävä että johdonmukainen yhteistyökumppani. Perinteisen aikakauslehtitalon lehdet saavat seuraa image-lehtiperheestä, joka on kotonaan uusimmissa urbaaneissa virtauksissa. A-lehtien panostuksen avulla voimme kasvattaa lehtien levikkejä ja merkitystä aivan uudelle tasolle.”

Korjaamosta luovan talouden keskus

“Itselleni on ollut tärkeää, että viime vuosina voimakkaasti kehittynyt Image-ryhmä voi A-lehtien avulla keskittyä entistä laajemmin luovan talouden eri toimintamuotojen kehittämiseen”, Grünstein kertoo.

Image Kustannuksen lehdissä tämä tarkoittaa, että niihin liittyvä uteliaisuuden kulttuuri saa enemmän tilaa. Konsultointiyritys Image Matchiin taas perustetaan yritysten sponsoroinnin hyödyntämiseen, elämysmarkkinointiin ja luovan talouden liiketoimintakonsepteihin erikoistunut experience-yksikkö. Korjaamo on näitä uusia ideoita tuottava luova työyhteisö ja niiden yleisölle avoin näyteikkuna, joka harppaa nyt seuraavaan vaiheeseen.

Image Kustannuksen toimitusjohtajana ja vähemmistöosakkaana jatkaa Imagen nykyinen toimitusjohtaja Ville Ailio. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista.