Koskettavien valokuvien realismi ja satumaisuus rinnastuvat elämän-tarinoihin, joissa satuon kaukana. Savolainen kutsuu terapeuttista metodiaan voimauttamiseksi. Kokoelman nimenä on komeasti Maailman ihanin tyttö.Aikaisemmin sosiaalikasvattajaksi Espoossa valmistuneen Savolaisen kuvasto on osa Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osaston lopputyötä.

Miina Savolainen: Millaprinsessa
Miina Savolainen: Millaprinsessa

Maailman ihanin tyttö on myös valittu Suomen edustajaksi Napolin nuorten taiteilijoiden Biennaleen ensi syyskuussa. Kaikki Libris-kilpailun finalistit ovat mukana Galleria Uusitalon näyttelyssä. He tulevat valokuvaoppilaitoksista eri puolilta Suomea: Elina Julin Imatralta, Ari Kakkinen, Minna Kurjenluoma ja Ida Pimenoff Helsingistä, Anni Leppälä Turusta, Laura Tättilä Lahdesta, Juho Kuva ja Heidi Risto Uusikaarlepyystä. Heidän kuvansa kertovat suomalaisen valokuvakoulutuksen korkeasta tasosta ja nuorten valokuvataiteilijoiden halusta suuntautua valokuvateosten tekemiseen. Kuvateokset ovat pitkään olleet suomalaisen valokuvataiteen erityisosaamisen alue.

Raadin puheenjohtajana toimi valokuvataiteen dosentti Taneli Eskola ja jäseninä graafinen suunnittelija Jorma Hinkka, toiminnanjohtaja Marjatta Tikkanen Valokuvataiteilijoiden liitosta, valokuvaaja Tiina Itkonen, johtaja Markku Nurminen Recommended Finlandista ja toimitusjohtaja Markku Aaltonen Libris Oy:stä.

Kilpailu on suunnattu korkeakoulusta tai ammattikorkeakoulusta valmistuneille valokuvaajille. Tulevaisuudessa osallistumaan pääsee kaikista valokuvaoppilaitoksista. Libris palkinto on laadukas omakirja voittaneista valokuvista Vuoden nuorelle valokuvaajalle. Se jaetaan vuorovuosina Fotofinlandian kanssa.

Edellinen Vuoden nuori valokuvaaja Tiina Itkonen toteutti kuvistaan Inughuit-kirjan, joka kertoi Pohjois-Grönlannin polaarieskimoista. Kirjan ja näyttelyn kansainvälinen kierros oli komea: Pariisi, Lontoo, Frankfurt, Kööpenhamina, Tukholma. Suomessa se valittiin Vuoden kauneimmaksi kuvateokseksi.