Mikko Välimäki
Mikko Välimäki

“Perinteiset kustantajat eivät hyödynnä tällä hetkellä Internetin
mahdollisuuksia lainkaan. Mielestämme ostajan on annettava tutustua kirjaan ihan kuin kirjakaupassa sitä voi vapaasti selata”, toteaa kirjan tekijä Mikko Välimäki. Hän korostaa, että verkkoversio lisää kirjan näkyvyyttä ja sitä kautta myyntiä: “Myyntikanavana Amazonin tapaiset globaalit verkkokaupat ovat paljon kustannustehokkaampia kuin perinteiset kirjakauppakanavat. Jälleen kerran Internet leikkaa yhden välikäden pois informaation tehokkaan jakelun tieltä.”

Välimäen kirjassa selitetään, kuinka lähes kaikki suuret
ohjelmistoyritykset ovat joutuneet reagoimaan Linuxin ja Internetin tunnetuksi tekemän avoimen lähdekoodin jakelu- ja kehitysmallin haasteisiin. Avoin lähdekoodi on synnyttänyt myös uutta liiketoimintaa ja mm. Suomesta lähtenyt avoimen lähdekoodin tietokantayritys MySQL on onnistunut haastamaan markkinajohtajat Oraclesta Microsoftiin.

Kirjassa käsitellään myös avoimen lähdekoodin käyttöön liittyviä
oikeudellisia riskejä. Kansainvälistä huomiota on saanut
yhdysvaltalainen oikeudenkäynti, jossa pieni yritys SCO syyttää IBM:ää Linuxin tukijana mm. tekijänoikeuksien ja patenttien loukkauksista. Euroopassa kiistellään ohjelmistopatenteista, joiden väitetään uhkaavan avoimen lähdekoodin kehitysmallia. Kirjassa perustellaan, kuinka juridiset ongelmat näyttäisivät olevan lopulta vain uuteen liiketoimintamalliin kuuluvia väistämättömiä mutta hallittavissa olevia epävarmuustekijöitä.

Lue lisää Creative Commons – lisenssistä
http://www.creativecommons.org/