Kunujaossa kaksi valmentajaa valitsee itselleen jalkapallojoukkueet Veikkausliigan pelaajista. Valinnat tehdään vuoron perään. Valitsijoina toimivat Jyrki Heliskoski ja Ville Lyytikäinen.

Nyt-liite seuraa joukkueiden syntyä kesän ajan. Valmiit joukkueet pelaavat oikean ottelun 3. syyskuuta Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu televisioidaan Nelosella.
Kunujakoa voi seurata myös internetissä osoitteessa www.kunujako.fi. Netissä voi myös osallistua kunujakoäänestykseen ja keskustella pelaajavalinnoista.

Nyt-liite julkisti Kunujaon 27. toukokuuta etusivullaan ja aukeaman juttuna.

Mediaviikon kommentti: Pirteä kokeilu

Helsingin Sanomien ideoima Kunujako on mielenkiintoinen ja pirteä projekti, jossa Sanoma yhdistää kolme eri mediaa: printin, TV:n ja netin. Sinällään aihe on vetävä ja koskettaa suurta yleisöä.

Joanna Palmén on kirjoittanut jutun jalkapallosta ja pelaajista asiantuntevasti ja houkuttelevasti. Vaikka tässä tavoitteena onkin kalastella niin lisää lukijoita lehdelle kuin katsojia televisiolle, idea on kuitenkin toteutettu journalisesti tyylikkäästi ja hyvin. Neloselle varmaan ottelun mainostulot tulevat olemaan tärkeä osa projektin taloutta, ja kyllähän median mainoksia pitää myydä.

Itse asiassa media on harrastanut crossmediaa enemmänkin. Iltalehti ja MTV3 ovat aiemmin tehneet Suuren seikkailun yhteistuumin. Osallistujien haastatteluja on ahkerasti ollut esillä lehdessä. Näissä jutuissa oli kuitenkin enemmän ohjelmapuffin makua kuin varsinaista toimivaa cross mediaa.

Sanoman uusin idea edustaa luovaa ratkaisua, jossa oikealla tavalla yhdistetään eri medioiden parhaat puolet. Samalla saadaan yleisö interaktiivisesti mukaan netin kautta. Tällä kertaa täytyy onnitella toimitusta ja yhtiön johtoa kekseliäästä ideasta, jonka soisi menevän hyvin loppuun saakka.