Aamulehti on kustantanut Kaakkois-Aasian hyökyaallon aiheuttamasta katastrofista kertovan kirjan, jossa seurataan läheltä sukellusyrittäjä Janne Miikkulaisen ponnisteluja ihmishenkien pelastamiseksi. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Petri Ahoniemi ja kuvaajana on ollut Raine Lehtoranta.

Toimittaja Petri Ahoniemi kiersi Miikkulaisen kanssa Thaimaan Khao Lakissa ja Similanin saarilla. Hän teki paikan päällä kymmeniä haastatteluja, joiden pohjalta he kirjoittivat raportin tsunamin vaiheista. Kirjassa kysytään: Miten suomalaiset ohjattiin turvaan? Miten avustustoiminta saatiin käyntiin? Miten se kaikki tehtiin ja millaisia nämä suoran toiminnan miehet ovat?

TSUNAMI! piirtää henkilökuvan kansallissankariksi nousseesta Janne Miikkulaisesta ja hänen yhtiökumppanistaan Jani Mäkisestä, joka osallistui aktiivisesti pelastustöihin Miikkulaisen rinnalla.

Esipuheen kirjaan on kirjoittanut pääministeri Matti Vanhanen.
Osalla kirjan tuotosta tuetaan katastrofialueen jälleenrakentamista.