Tamperelainen aikakauslehtien ja nettimedian kustannusyhtiö Roc Media Group Oy on mennyt konkurssiin tällä viikolla. ”Takavuosien nettitappiot ja Ruotsin lehdistä kertyneet mittavat tappiot kaatoivat yhtiön, koska kaikki osakkaat eivät enää halunneet investoida lisää”, kertoo pääosakas ja toimitusjohtaja Ransu Salovaara. Suomessa yhtiön lehtiä olivat Outside, Dekki, Runner’s World ja Yhtyneiltä vuokrattu Slammer. Lehtien toiminta jatkuu parin viikon päästä, Salovaara lupaa.

Slammer siirtyy Salovaaran mukaan Yhtyneille takaisin. Yhtyneistä kerrotaan, että yhtiö ei ole tehnyt päätöksiä, ottaako se Roc Median muut lehdet. Salovaara sanoo, että hän neuvottelee parhaillaan lehtien siirtämisestä uusille kustantajille, joille ne menevät parin viikon sisällä.

Ruotsin yhtiö ajetaan myös konkurssiin, ja työntekijät on irtisanottu. Siellä on julkaistu Outside, Kadens, 2plank ja transition -nimisiä lehtiä. Lehtien jatkotoimista neuvotellaan myös Ruotsissa.

Salovaara harmittelee, että alunperin nettimediaan erikoistunut yritys ajautui konkurssiin, koska pääomasijoittajana toiminut Miraimon Oy ei enää halunnut sijoittaa omaa osuuttaan firmaan. Nettivuosilta 2000-2002 periytyneet tappiot sekä Ruotsin viime vuoden mittavat tappiot olivat liikaa, kun Ruotsissa vielä tämän vuoden ensimmäinen kvartaali oli huono, hän kertoo.

Viime vuonna Roc Median liikevaihto oli reilut 1,3 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä oli 20.
Salovaara sanoo, että yhtiön seitsemästä lehdestä neljä oli taloudellisesti kannattavia.