PRWeekin online-kirjeen mukaan (23.5.05) vaatimuksen on esittänyt Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Scott McClellan. Hänen mielestään Newsweekin pitäisi mennä selittämään erehdyksensä suoraan näihin maihin, eikä vain USA:n kansalaisille. Useat toimittajat ovat viime viikolla olleet hyvin hermostuneita näistä vaatimuksista.

Tom Rosenstiel, johtaja The Project for Excellence in Journalism laitoksesta sanoo, että kyseessä on laajempi välirikko hallituksen ja median välillä. Kuitenkin hänen mielestään Newsweekin ja muiden mediatalojen toimituksellisen linjan tarkastelu voisi olla hyödyllistä. ”Kun media kehittää enemmän muodollista toimintaansa ja on enemmän selkeä ja tietoinen, mitä se tekee, tämä on hyväksi journalismille. Se auttaa puolestaan suojelemaan journalismia poliitikkoja vastaan, jotka haluavat kontrolloida sanomaansa”, hän toteaa.