Blogs.fi osoitteessa käyttäjät voivat luoda omat bloginsa ilmaiseksi. Palvelun tarjoaa saksalainen yritys. Blogin ulkoasun voi valita useasta valmiista vaihtoehdosta tai ehdottaa omaa ulkoasua toteutukseen. Tekstin lisäksi blogissa voi julkaista muutakin mediaa, kuten kuvia ja videoita.

Blogi, joka tunnetaan myös nimellä weblog tai nettipäiväkirja, on omien ajatusten, mielipiteiden ja median julkaisuun suunniteltu nettisivu. Blogit helpottavat tiedon levittämistä ja ovat myös käytettyjä instituutioissa ja yrityksissä helpottamassa kanssakäymistä asiakkaiden kanssa.

Lukijakunnan kirjoittaja voi itse valita. Blogi voi olla julkinen, yksityinen tai lukijoiksi voi valita kavereita tai perheenjäseniä.

Kirjoituksia voi kommentoida sekä kirjautuneet käyttäjät, että blogissa vierailevat, jos blogin kirjoittaja on antanut siihen luvan. Laskurilla voi seurata, kuinka monta kertaa blogissa on vierailtu.

“Blogit ovat tulevaisuuden työkalu tiedon jakamiseen, kommunikointiin ja itsensä edustamiseen internetissä”, sanoo Vasco Sommer-Nunes, toinen blogs.fi:n perustajista.”Ihmiset voivat lukea blogistasi kuulumiset, sen sijaan että lähettäisit heille sähköpostia. Halutessasi henkilökohtaiset kirjoitukset voit pitää luettavissa vain oman yhteisösi sisällä, mutta mielipiteet voidaan myös kuuluttaa koko maailmalle vain hiiren klikkauksella.”

Blogs.fi on beta-versio ja tulee näkemään useita muutoksia lähitulevaisuudessa. Jäsenet, jotka kirjautuvat beta- vaiheen aikana saavat perustajajäsen statuksen, ja sen kautta etuja, jotka saattavat beta- vaiheen jälkeen kirjautuvilta uusilta käyttäjiltä edellyttää maksua.

Blogs.fi tietoa:
Blogs.fi :n ovat perustaneet Vasco Sommer-Nunes ja Florian Wilken, jotka ylläpitävät myös blog.de, blogs.no, blogs.se ja blogs.dk osoitteita. Sommer- Nunes ja Wilken ovat myös perustaneet ja ylläpitäneet yhtä Saksan suurimmista treffisivustoista: www.kontaktanzeigen.de, kunnes se ostettiin 2002.