Veljesten kiukustuminen juontuu viime marraskuussa Timesin tekemästa jutusta, joka oli otsikoitu ” Kaksoset iskevät omistajien kimppuun hädän keskellä”. Times julkaisi useana päivänä juttusarjaa, jossa käsiteltiin Barclayn veljesten liiketoimia. Times totesi, että he käyttävät hyväkseen yhtiöiden omistajien huonoa asemaa ostaakseen liiketoimet itselleen halvalla. Veljekset kuitenkin kiistävät moitteet. He sanovat, että kaikki 14 yrityshankintaa vuoden 1981 jälkeen ovat koskeneet julkisia yhtiöitä tai yhtiöt on ostettu julkisen kilpailun kautta.

Veljekset veivät käräjöinnin Pariisiin, koska he olettavat siellä saavansa asian nopeammin ratkaisuun, kun The Times kieltäytyi julkaisemasta heidän vastinettaan lehdessä. Lehti on julkaissut kuitenkin viime viikolla oikaisun, jossa se valittelee virhettä jutussa, jossa kerrotaan, kuinka veljekset ”heiluttavat aseita lomaa pitäville”.

Mediaan erikoistuneiden lakimiesten mukaan The Timesin päätoimittajat Robert Thomson ja Dan Sabbagh saattavat saada korkeintaan sakkoja, jos heidät todetaan syylliksi.

Lontoossa on viime vuosina koettu runsaasti kunnianloukkausturismia eli brittimediaan kohdistuneita oikeusjuttuja, joita ovat nostaneet venäläiset ja Lähi-idän liikemiehet sekä filmitähdet eri puolilta maailmaa puhdistaakseen mainettaan. Tämä saattaa olla alku Pariisiin vietävälle herjausturismille, toteaa mediaoikeuteen erikoistunut johtaja Mark Stephens, Finers Stephens Innocent -yrityksestä.