Toukokuun 3.–8. 2005 järjestettävällä suomalaisen elokuvan viikolla nähdään seitsemän pitkää fiktiota ja kaksi dokumenttielokuvaa. Ohjelmiston on valinnut Florence Alamazoni, joka vieraili viime syksynä Helsingissä katsomassa 2000-luvulla valmistuneita suomalaisia elokuvia ja poimi niistä suosikkinsa.

Elokuvaviikon avaa Mika Ronkaisen Huutajat. Muut ohjelmistoon valitut elokuvat ovat Jari Halosen Aleksis Kiven elämä, Jarmo Lampelan Eila, Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion Elämän äidit ja Seitsemän laulua tundralta, Perttu Lepän Helmiä ja sikoja, Arto Koskisen Kahlekuningas, Markku Pölösen Koirankynnen leikkaaja ja Auli Mantilan Ystäväni Henry.

BAMcinématek on Brooklyn Academy of Musicin BAM Rose Cinemas -elokuvateattereissa järjestettävän repertuaariohjelmiston nimi. Samaisen ohjelmiston teemoja ennen ja jälkeen suomalaisen elokuvan viikon ovat mm. Jean-Luc Godard, aasialainen elokuva ja Susan Sontag.

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön ja Suomen New Yorkin konsulaatin kanssa.