Ilkka Wäck, 47, aloittaa Eniro Finlandin toimitusjohtajana 2.5.2005. Eniro on Pohjoismaiden johtava hakemistoalan yritys, jonka tuottamia tietokanavia ovat luettelot, numeropalvelut sekä internet- ja mobiilipalvelut.

Ilkka Wäck on viimeksi toiminut Inoa Suomi Oy:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli vuodet 2002-2004 senior vice president -nimikkeellä TeliaSonerassa, jossa hän raportoi varatoimitusjohtaja Harri Koposelle. Asemapaikka oli Tukholma. Vuodet 2000-2002 Wäck työskenteli Sonera Oyj:ssä markkinointijohtajana.

Wäckillä on vahva kokemus myös media-alasta. Hän työskenteli toimitusjohtajana Pool Media International Oy:ssä vuosina 1997-2000. Sitä ennen hän työskenteli vuodet 1990-1997 Alma Media Oyj:ssä eri tehtävissä: ilmoitusmyynnin johtajana sanomalehtiryhmässä, markkinointijohtajana Iltalehdessä sekä johtajana uusien medioiden yksikössä.

Ilkka Wäck on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja eMBA.

“Saan tarttua vaativiin, mutta mieluisiin tehtäviin. Toimiala menee Suomessa lujaa vauhtia eteenpäin, sillä hakemistomedialla ja hakupalveluilla on selkeä kilpailuasetelma. Asiakkaille kilpailu tuo kehittyviä ja monipuolisia palveluita järkevään hintaan. Perinteisen puhelinluettelon elinkaari jatkuu vielä pitkään ja kehitämme sitä sekä paikallisena että valtakunnallisena löytämismediana. Asiakas kuitenkin päättää mitä hakuvälinettä hän eri tilanteissa haluaa käyttää, joten tarjoamme jo nyt helppokäyttöiset ja kattavat internet-, mobiili- ja numeropalvelut”, toteaa Ilkka Wäck.