Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva kaupallinen radiokanava, Radio City, on juhlistanut pitkää taivaltaan isolla Suomen kiertueella. City Karnevaalin nimellä kulkeva turnee käynnistyi Turun Kauppatorilta 7. huhtikuuta ja päättyy Helsinkiin vapunaattona.

Radio City aloitti lähetyksensä 30. huhtikuuta 1985. Pääkaupunkiseudulla toiminut Radio City laajeni osavaltakunnalliseksi radiokanavaksi 23. lokakuuta 2003 alkaen ja kuuluu nyt kymmenessä Suomen suurimmassa kaupungissa.

Vappuaattona Radio City nostattaa tunnelmaa Esplanadin puistossa

Cityn juontajat tekevät Espan lavalta suoraa lähetystä kello 12.00 alkaen ja vieraiksi kutsutaan kanavalta tuttuja persoonia vuosien varrelta. Juhliin kutsutut bändit aloittavat kello 15.00. Tanskalainen D-A-D päättää tapahtuman juuri ennen Mantan lakitusta. Tapahtuman juontajina toimivat Radio Cityn Herätysliikkeen kaksikko Jussi Heikelä ja Teemu Suominen.

Esiintymisaikataulu:
15:00 The Winyls
n. 15:45 Kardia
n. 16:30 Technicolour
n. 17:30 D-A-D

YLEX järjestää ilmaiskosertin kesäkuun alussa

Tänä vuonna YLEX:n konsertti järjestetään Helsingissä, Kaisaniemen kentällä lauantaina 4.6.2005 klo 14-19. Konsertti on ilmainen.

YleX Pop –konsertissa esiintyvät Zen Café, Poets of the Fall, Teräsbetoni, The 69 Eyes ja Liekki sekä uuden Kesäkumibiisin esittäjä. Konsertin yhteydessä avataan YleX:n ja SPR:n Kesäkumikampanja.

Konsertin juontavat YleX Aamun Peltsi ja Juhalahti.

YleX Pop –lähetys kuullaan suorana YleX-kanavalla klo 14-19.

TV1:ssä konsertti esitetään lauantaina klo 15.05 alkaen. Kooste
tapahtumasta nähdään samalla kanavalla 4.6. klo 23 alkaen ja myöhemmin myös YLE Teemalla.