Tarinankerronta on luonteva osa elämää urbaanissa Etelä-Suomessayhtälailla kuin pohjoisen erätulilla, sillä eletty elämä -aktiiviset elämykset ja kokemukset – muodostavat tarinoita. Sosiaalisista tilanteista syntyvät tarinat, joissa heijastuu pohjoinen ulottuvuus, kertovat myös siitä, mitä Lapin Kulta on. Toisaalta Lapin Kulta pohjoiseine juurineen on tarina itsekin.
“Lapin Kulta on juuristaan ylpeä olut, joka tarjoaa virikkeitä ja
elämyksiä sosiaalisiin tilanteisiin omalla pohjoisen huumorillaan
höystettynä. Mikä olisikaan parempi tapa välittää sosiaalista,
aitoa ja rentoa pohjoisen asennetta, kuin antaa tämän pohjoisen
kansan itse kertoa Terveisiä Pohjoisesta!”, kommentoi Lapin Kullan tuotepäällikkö Riku Kuusisto Hartwallilta.

Terveisiä Pohjoisesta! -pokkariin tulevien tarinoiden tyyli ja muoto
on vapaa ja teemoja on useita. Tarinat saavat vapaasti kertoa
elävästä elämästä: yhdessäolosta ja ystävyydestä, ilosta ja
nautinnosta, musiikin maailmasta sekä ruoasta ja juomasta. Tärkeää on kuitenkin, että tarinassa heijastuu jollain tavalla pohjoinen ulottuvuus – vapaus, puhtaus ja mystisyys. Tarinat voivat olla fiktiivisiä tai pohjautua omakohtaiseen kokemukseen ja ne voivatsisältää kirjoituksen lisäksi kaikkea, minkä voi painaa pokkariin: kuvia, runoja, reseptejä

Mukana tunnettuja tarinankertojia Terveisiä Pohjoisesta! <>pokkarin vapaata ja moninaista tunnelmaa heijastavat myös kirjaan mukaan lähteneet julkisuuden henkilöt, jotka ovat tulleet tutuksi useista eri yhteyksistä. He ovat paitsi taitavia kirjoittajia, myös Lapin Kullalle tärkeiden teemojen, kuten musiikin sekä ruoka ja juomakulttuurin ammattilaisia.

Pokkarissa ovat mukana:

Nykyisen yhtyeensä Scandinavian Music Groupin laulajana
ja sanoittajana sekä kolumnistina, myös UItra Bran solistina tunnettu Terhi Kokkonen

Kohua ja kiinnostusta esikoiskirjallaan Helsinki 12 herättänyt Tuomas Vimma,

Kokkina, TV-persoonana ja kirjoittajana tunnettu Sami Garam sekä muusikonuransa ohella kirjailijana ja runoilijana tunnettu, Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen solisti Tommi Liimatta.

Kirjoituskilpailuun voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet suomalaiset osoitteessa www.lapinkulta.fi, josta löytyvät myös tarkemmat osallistumisohjeet.

Terveisiä Pohjoisesta -pokkarissa julkaistavat ja palkittavat tarinat valitsee asiantuntijaraati, joka kostuu kustannustoimittajasta sekä Lapin Kullan edustajista. Arviointikriteereinä ovat mm. taiteellinen ja kirjallinen ilmaisu, tarinakokonaisuus sekä kyky ilmentää Terveisiä Pohjoisesta! -fiilistä. Voittajatarinoita valitaan useita. Pokkarin painos on n. 30 000 kpl.