Maailman tunnetuin hakukone-yhtiö Google on haastanut oikeuteen kilpailevan hakuyrityksen Froogles.comin liian samanlaisen nimen käyttämisestä. Google vaatii, että kilpaileva sivusto on suljettava ja liikenne ohjattava Googleen, kertoo verkkojulkaisu News.com. Google on ajaunut useihin muihinkin oikeuskiistoihin.

Oikeuskiistoista huolimatta Google on noussut hyvin kannattavaksi liikeyritykseksi. Viime vuoden liikevaihto kasvoi 3.189 miljardiin dollariin, josta jäi voittoa 399 miljoonaa dollaria. Työntekijöitä yhtiössä oli vuoden lopussa 3021.

Uusimmassa oikeustapauksessa Google syyttää kilpailevan yrityksen Froogles.comin omistajaa Richard Wolfea maailman tunnetuimman hakukoneen tuotenimen ja hakubrändin laittomasta väärinkäytöstä voiton tavoittelemiseksi. Oikeus käydään New Yorkissa, jossa on Wolfen kotipaikka.

Wolfe on varannut Froogles.com-webosoitteen joulukuussa 2000. Sivusto tuli verkkoon heinäkuussa 2002. Tuotenimi on rekisteröity syyskuussa 2003.

Vuotta aiemmin kuitenkin Wolfe syytti Googlea Froogles.com tuotenimen väärinkäytöstä, koska Google oli varannut Froogle-websivuston marraskuussa 2002 ja saanut sille rekisteröinnin vuonna 2004.

Googlella on ollut oikeusjuttu myös lasten vaatteita myyvän websivuston Googles.comin kanssa. Googles.com aloitti verkossa toiminnan jo vuonna 1997. Google varasi nimensä samana vuonna ja haki rekisteröintiä vuonna 1998, mutta sai sen virallisesti vasta tammikussa 2004.