Microsoft ei lanseeraa tätä kampanjaa Suomessa.
Microsoft ei lanseeraa tätä kampanjaa Suomessa.

Microsoft toteuttaa Windowsin 20-vuotisen historian suurimman mainoskampanjansa edistääkseen XP-käyttöjärjestelmän myyntiä. Yli 200 miljoonaa dollaria maksava kampanja tehdään 11 maassa 15 kuukauden aikana. Suomeen eikä muihinkaan Pohjoismaihin kampanjaa ei suunnata. “Start something” -kampanjasta vastaa Interpublic Group’s McCann Erickson. Tarkoituksena on kertoa, mihin kaikkeen XP:tä voi käyttää.

Kampanja on eWeek-julkaisun mukaan Microsoftille tärkeä, jotta se saa pidettyä Windowsin myyntiluvut edelleen korkealla. Viime vuonna Windowsin versiot PC-koneisiin toivat yhtiölle myyntituloja 11,5 miljardia dollaria eli 30 prosenttia koko Microsoftin liikevaihdosta.

Microsoftin kampanjaan sisältyy 38 printtimainosta, 51 TV-mainosta ja 250 web-pohjaista tiiseriä, jotka vievät kaikki Microsoftin omilla kotisivuillaan pyörivään monipuoliseen digitaaliseen XP:n esittelyyn. Esittelyssä kerrotaan, että Windowsilla on loputtomia käyttömahdollisuuksia eri tehtäviin. Kampanja poikkeaa aiemmista siten, että siinä ei kerrota sen ominaisuuksista tai tekniikasta. Sisältönä on ihmisten intohimot. Teemoina ovat mm. tiede, kasvatus, urheilu, perhe, musiikki, työ, ruuanlaitto, matkailu, viihde ja yrittäminen.

Kampanjan kohdemaat ovat USA, Kanada, Australia, Ranska, Italia, Saksa, Intia, Japani, Korea, Alankomaat ja Iso-Britannia.

Eweekin haastattelema, Forrester Researchin analyytikko Ted Schadler sanoo, että spammit, virukset ja spywaret ovat syöneet Windowsin uskottavuutta ja arvoa viime aikoina. Hänen mielestään ihmiset suhtautuvat aika kielteisesti Windowsiin tällä hetkellä.

Noin 90 prosenttia PC:n käyttäjistä on hankkinut Windowsin käyttöjärjestelmän. Microsoftin haasteena on saada ihmiset päivittämään Windows tarpeeksi usein.

Windows XP, joka lanseerattiin 2001, saa seuraajan ensi vuonna. Tuotteen nimi on Longhorn.

Kilpailija Apple Computer tuo pian markkinoille uuden Mac OS X -käyttöjärjestelmän, nimeltään “Tiger”. Siinä on XP:tä parempia ominaisuuksia Applen mukaan. Tiger sisältää mm. edistyksellisen kovalevyhaun, sähköpostin ja webselaimen ja videochatin.