Murdoch myöntää, että myös hänen omat lehtensä ovat olleet lyhytnäköisiä, kun ne eivät ole tajunneet, mikä internetin ja uuden teknologian teho on kuluttajien tiedonhankintaan.

Murdoch puhui 14. huhtikuuta Yhdysvalloissa sanomalehtien päätoimittajien yhdistyksen kokouksessa. AdWeek-lehden mukaan hän sanoi, että monet alan yritykset ovat olleet erittäin omahyväisiä. “En tietysti tehnyt itsekään niin paljon kuin olisi ollut tarpeen kuuman 1990-luvun lopun jälkeen. Luulen, että monet muutkin tässä huoneessa toimivat samoin, ja toivoivat hiljaa mielessään, että tämä digitaaliseksi vallankumoukseksi kutsuttu ilmiö vain menisi menojaan”, hän totesi.

Mediatalot ovat taistelleet alenevien levikkilukujen ja ikääntyvän lukijakunnan kanssa. AdWeekin mukaan ne ovat menettäneet luokiteltujen ilmoitusten tuloja, kun kuluttajat siirtyneet lukemaan web-palveluita. Carnegie Foundationin uusimman selvityksen mukaan nettiportaalit ovat 18-34-vuotiaiden tärkein uutislähde.

News Corp. on vasta äskettäin kääntänyt huomionsa internetiin. Vuoden alussa yhtiö palkkasi konsulttitoimisto McKinseyn laatimaan seikkaperäisen internet-strategian sen mediatuotteilleen, joihin kuuluvat myös Fox News ja The New York Post.

Murdochin mielestä internet antaa mahdollisuuden mainostaa tarkemmin siten, että mainos kohdennetaan kuluttajille sen mukaan, missä he surffaavat tai mitä ovat ostaneet. Teknologiapainotteinen mainonta, johon kuuluu sekä sisältöön että lukija käyttäytymiseen perustuva kohdentaminen, antaa uusia mahdollisuuksia, mikä on selvästi tulevaisuuden mainontaa, hän painotti.

New York Times taistelee tippuvia printin mainostuloja vastaan lisäämällä internet-toimintaansa. Dow Jones maksoi viime marraskuussa MarketWatch-sivustosta 520 miljoonaa dollaria ja The Times osti About.comin helmikuussa 410 miljoonalla dollarilla.

Internet-mainonta kasvaa nopeasti. Dow Jones kertoo, että vuoden ensimmäisellä neljänneksellä sen nettimainostulot nousivat 36 prosenttia 117,2 miljoonaan dollariin, kun printtipuoli laski yhdeksän prosenttia samaan aikaan. Kun MarketWatchin osto putsataan luvuista, kasvu oli kuitenkin vielä kahdeksan prosenttia.

Myös The Timesilla non-internet mainonta supistui alkuvuonna ja vastaavasti nettimainonta kasvoi 30 prosentilla edellisvuodesta.