Tunnustus annetaan vuosittain muualla kuin sydänjärjestöissä tehdystä työstä sydänterveyden hyväksi. Sydänliiton mielestä toimittaja Marja-Leena Tuisku on radion terveysohjelmien uranuurtajana merkittävällä tavalla edistänyt suomalaisten sydänterveyttä.

Toimittaja Marja-Leena Tuisku on ohjelmissaan uskollisesti huolehtinut terveystiedon välittämisestä suomalaisille. Marja-Leena Tuisku aloitti radion terveysohjelmien tekemisen aikana, jolloin niitä ei kukaan tehnyt, vaikka tarvetta oli. Hän on tehnyt kuunneltuja terveystieto-ohjelmia, jotka ovat tarjonneet luotettavaa ja uskottavaa tutkimustietoa ymmärrettävässä muodossa. Tuisku on toimittanut Radio Suomen asiaohjelmia myös yhteiskunnallisista ja kulttuuriaiheista.

Toimittaja Tuisku on saanut tunnustusta terveyskysymyksiä käsittelevästä ohjelmasarjasta Terve, täällä Tuisku. Ohjelmissaan hän on selvittänyt, miten elinolosuhteet ja ympäristö vaikuttavat ihmisen terveyteen – käyttäytymisen ja tunne-elämän merkitystä unohtamatta.

“Marja-Leena Tuisku tarjoaa kuuntelijoille asiallisia näkökulmia kansanterveydestä kulloinkin käytävään keskusteluun”, Sydänliiton puheenjohtaja, Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Pekka Puska sanoi luovuttaessaan tunnustuspalkinnon tänään Helsingissä. “Viime aikoina Tuisku on ottanut aiheikseen monia ajankohtaisia terveysasioita, kuten lasten ja nuorten lihavuuden, diabeteksen ja sepelvaltimotaudin, stressin ym. Hän on myös käsitellyt niin elintapojen kuin lääkehoidonkin merkitystä ihmisen terveydelle ja käyttänyt ohjelma-aineksina sekä asiantuntijoiden kommentteja että kansalaisten kysymyksiä”, Puska perusteli.

“On tärkeätä, että ihmisen terveydestä ja sairaudesta kertovat ohjelmat perustuvat tutkittuun tietoon” Marja-Leena Tuisku sanoi vastaanottaessaan tunnustuspalkinnon. “Pitää puhua niin sairauksien ehkäisystä kuin niiden parantamisesta – hoivan ja hoidon merkitystä unohtamatta. Ilman korkeatasoisen terveydenhuollon säilyttämistä emme pysty huolehtimaan toisistamme emmekä itsestämme”, Tuisku jatkoi.