Metro lähtee kisaamaan netissä luokitelluilla ilmoituksilla. Online sisältö ja -mainonta on Metrolle uusi aluevaltaus. Toimintoja varten on perustettu tytäryhtiö Metro Modern Media. “Metro Market” aloittaa Ruotissa keskiviikkona 13.4. Konseptin Metro on suunnitellut laajentavansa kaikkiin niihin maihin, joissa se jo julkaisee paperilehteä.

Metro Market on ensimmäinen tuote. Suunnitelmiin kuuluu myös muita palveluja, joiden palveluihin kuuluvat seuralaiset ja musiikin lataaminen. Näitä palveluja kaavaillaan ensisijaisesti Ruotsiin, Suomeen, Tanskaan ja Hollantiin.

Metro Internationalin toimitusjohtaja Pelle Törnberg: “Online mainonta ja online -palvelut ovat yksi nopeimmin kasvavista median aloista. Metro on odottanut oikeaa aikaa markkinoille menoon. Uskomme, että nykyinen markkinoiden koko, kasvu ja kannattavuus on täydellinen ajoitus.”

Metro Market välittää Ruotissa Allaannonserin luokiteltuja

Metro Marketin sivulla ilmoitetaan avauspäivänä palvelusta löytyvän hieman vajaat 770.000 ilmoitusta, joista uusia tänään on yli 9.000 kappaletta. Ilmoituksia haetaan sivulle Allaannonser.se hakukoneen avulla. Tämä hakukone hakee ilmoitukset puolestaan useasta kymmenestä eri luokiteltuihin ilmoituksiin keskittyneestä palvelusta. Mediaviikko uutisoi kiistoista eri palveluiden välillä 22.2.2005 otsikolla Blocket.se koettaa sulkea opiskelijoiden hakukoneen

Blocket.se, joka ilmoittaa olevansa Ruotsin suurin alan toimija, jää nyt hakukoneiden keräämien ilmoitusten julkaisijoiden jälkeen ilmoitusten määrässä. Iso kisaaja luokitelluissa on myös Koll.se. Täta palvelua ylläpitävät Dagens Nyheter, Göteborgs Posten, Expressen ja Sydsvenskan. Koll.sen ilmoitukset löytyvät yllämainittujen medioiden veppisivuilta.