K-ryhmän kanta-asiakaslehti Pirkka on avannut uuden Pirkka.fi-
verkkopalvelun. Uuden Pirkka.fi-verkkopalvelun julkaisumalli on verkkopäiväkirja eli blogi. Toistaiseksi blogeja ovat kirjoittaneet lähinnä yksityishenkilöt. Pirkka.fi avaa kerralla neljä eri blogia, aiheina ruoka, koti,vapaa-aika sekä lapsiperheiden oma Napero-osio.

Uusi verkkopalvelu jatkaa painetun lehden linjoilla
ja keskittyy arjen helpottamiseen, niksejä unohtamatta. Plussa-asiakkaat löytävät kanta-asiakkuuteen liittyvät palvelut entiseen tapaan Plussa.com-sivuilta.

Ruoka-osio sisältää ruokauutuuksien esittelyn lisäksi suositun
reseptipankin, josta löytyy yli 2 000 K-koekeittiön testaamaa Pirkka-reseptiä sekä yhdessä Viini-lehden kanssa toteutettavan Ruoasta viiniin -palvelun. Koti-osiosta löytyy sisustamiseen, remontointiin, kodinkoneisiin ja puutarhanhoitoon liittyviä uutisia ja ohjeita.Vapaa-aika keskittyy muotiin, kauneuteen ja komeuteen, mutta myös ajanvietteelle löytyy tilaa.

Pirkka.fi-palvelun Napero-osio tukee K-ruokakauppojen Napero-kerhoa tarjoamalla vinkkejä, keskusteluja ja kokemuksia alle 7-vuotiaiden lasten vanhemmille.

-Uusi Pirkka.fi on vuorovaikutteinen palvelu, joka toimii Internetin
ja sen käyttäjien ehdoilla. Palveluun rekisteröityneet lukijat voivat
täydentää palvelun sisältöä omilla kommenteillaan, tiedoillaan ja
kokemuksillaan, Pirkan päätoimittaja Riitta Korhonen kertoo.

K-ryhmän kanta-asiakaslehti Pirkka on Suomen luetuin lehti. Kynämies Oy:n toimittamalla lehdellä on lähes 2,5 miljoonaa lukijaa. Uuden Pirkka.fi-palvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä Kynämies Oy ja K-Plus Oy.

Plussa-asiakkaat löytävät Plussa.com-verkkopalvelusta entiseen tapaan Plussa-edut ja -tarjoukset, Plussa-kaupat ja -kumppanit
yhteystietoineen, karttahaku-palvelun sekä Oma Plussa-osion, josta asiakkaat voivat seurata omaa Plussa-pistesaldoa ja Plussa-ostojen euromäärää.