Tsunamin tiedotuksessa kunnostautunut sukellus.fi -sivuston ylläpitäjä Alex Nieminen voimistaa toimintaansa nettibisneksessä. Hän ostaa sijoitusyhtiölleen bloggareiden suosiman Blogilista.fi:n.

Niemisen Manta Ray Holdings Oy on hankkinut Internet-pioneeri Sami Köykältä www.blogilista.fi -verkkopalvelun oikeudet. Yhtiön tavoitteena on yhdessä Köykän kanssa jatkaa palvelun toiminnallista kehitystä sekä kaupallistamista. Aikaisemmin Blogilista.fi toimi Sami Köykän suositun www.pinseri.com -verkkosivuston yhteydessä.

Blogilista.fi on suomalaisten weblogien hakemisto, johon kuka tahansa yksityinen verkkojulkaisija voi – nyt ja tulevaisuudessa – ilmoittaa ilmaiseksi oman sivustonsa eli bloginsa. Blogilista.fi puolestaan auttaa kävijöitä löytämään suomalaisista weblogeista heitä kiinnostavimpia sekä suosituimpia. Tällä hetkellä Blogilista.fi:hin on rekisteröitynä yli 1700 suomalaista weblogia.

“Weblogit ovat ottaneet oman paikkansa verkkojulkaisemisessa ja
www.blogilista.fi on bloggauksen todellinen solmukohta Suomessa. Palvelua käyttää päivittäin yli 3000 kuluttajaa ja määrä kasvaa koko ajan – myös verkkoaktiivien ulkopuolella. Viime aikoina myös perinteiset mediayhtiöt ovat ilmaisseet kiinnostuksensa weblogeihin ja bloggaukseen. Alan ainoana suomalaisena hakemistona Blogilista.fi on meille siten myös varmasti mielenkiintoinen sijoituskohde,” sanoo Manta Ray Holdings Oy:n toimitusjohtaja Alex Nieminen.

“Blogilista on lähtenyt liikkeelle pienestä harrastusprojektista ja
kasvanut vuosien varrella tärkeäksi työkaluksi weblogeja seuraaville. Uusi toimintamuoto tarjoaa erinomaiset puitteet Blogilistan kehittymiselle entistä monipuolisemmaksi suomalaisen bloggaamisen keskipisteeksi,” sanoo Blogilista.fi:n kehittäjä Sami Köykkä.

Amerikkalainen PEW/INTERNET arvioi vuonna 2004 yli neljäsosan amerikkalaisista verkkokäyttäjistä vierailleen jossakin weblogissa ja, että yli 32 miljoonaa amerikkalaista oli vuoden 2004 aikana vieraillut jossakin weblogissa.

Blogilista.fi on huhtikuun alussa tehnyt yhteistyösopimuksen maailman johtavan weblog-työkaluja tarjoavan Six Apartin kanssa. Six Apart tarjoaa Blogilistan käyttäjille TypePad -palvelunsa (www.typepad.fi) ilmaiseen koekäyttöön kolmeksi kuukaudeksi.

Six Apartin Euroopan johtaja Loïc LeMeur: “Blogilista.fi on tärkeä
osa suomalaista bloggauskulttuuria ja TypePad maailman johtavana bloggausplatformina haluaa osaltaan olla mukana suomalaisen bloggauksen kehityksessä. Toimimalla yhteistyössä Blogilista.fi:n kanssa saamme aitiopaikan myös oman asiakaskuntamme laajentamiseen Suomessa”.