Kauppalehti kirjoittaa 4.4.2005 lehdessään:
“Epäselvää puhetta. Alma Median hallituksen puheenjohtaja Kari Stadigh perusteli konsernin toimitusjohtajavaihdosta vaikeaselkoisesti.

Alma Median johtajavaihdoksen koreografia herättää hämmennystä. Yhtiön hallitukselta olisi kaivattu selkeämpää tiedottamista.”

Lehti on haastatellut Hallitusammattilaiset ry:n pääsihteeri Olli Virtasta, joka sanoo, että “hallituksen edustajan eli käytännössä puheenjohtajan olisi tällaisissa tilanteissa hyvä tulla ulos ja antaa selkeä lausunto.”

Kauppalehteä kustantava pörssiyhtiö Alma Media vaihtoi toimitusjohtajaa torstaina, ja asiasta kerrottiin aamulla pörssitiedotteessa. Konsernin hallitus nimitti Juho Lipsasen tilalle Aamulehden toimitusjohtajan Kai Telanteen.

Tunteja myöhemmin yhtiö ilmoitti päivän kolmannessa asiaa käsitelleessä tiedotteessa, että Lipsaselle maksettiin puolentoista vuoden eroraha. Se selvitti, että toimitusjohtajan lähtö johtui potkuista.

Kauppalehti on kysynyt potkuista mielipidettä Osakesäästäjien puheenjohtaja Jarmo Leppiniemeltä. Hän kuvailee konsernin toimintaa lähinnä “hullunkuriseksi”.

Leppiniemen mukaan se oli osoitus tiedottamisen tuskasta ja pikkusen asenteistakin. Potkuista on suomalaisessa kulttuurissa vaikea kertoa.

Hänen mukaansa Alman osakkeenomistajille ei kuitenkaan syntynyt varsinaista vahinkoa, sillä osakekurssi ei juuri reagoinut ripotellen päivän mittaan saatuihin uutisiin.

Toiminta oli tyhmää vaan ei tuottamuksellista. Asialle voi vain naureskella, sillä mitään virhettä ei jäänyt voimaan, Leppiniemi toteaa.

Toimitusjohtajan tehtävät jättänyt Lipsanen kertoi Kauppalehdelle, että eron taustalla olivat näkemyserot yhtiön strategiasta. Hallituksen puheenjohtajan Kari Stadighin kommentit olivat vaikeaselkoisia.

Stadigh kertoi julkisuuteen muun muassa, että sopimus oli potkujen ja irtisanoutumisen välimaastossa.

Kolmas Kauppalehden tavoittama asiantuntija on Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen. Hän sanoo puolestaan, että kenenkään etu ei yleensä ole, jos asiat jäävät epäselviksi. Puttonen toteaa kuitenkin, että teorialla on usein vain vähän tekemistä käytännön kanssa.

Lopuksi on kysytty Boardman ry:n partneri Tuomo Lähdesmäen kantaa. Hän sanoo, että “relevantit seikat on tuotava julkisuuteen”. Hänen mukaansa niiden nimeäminen taas riippuu tilanteesta.