Talentum-konserniin kuuluva Talentum Premedia Oy ja Faktor Oy:n ja Faktor Tools Oy:n omistajat ovat sopineet tänään kaupasta, jolla Talentum Premedia ostaa Faktorin ja Faktor Toolsin koko osakekannan. Faktorista ja Faktor Toolsista tulee Talentum Premedian kokonaan omistamia tytäryhtiöitä.

Vuonna 2003 perustettu Faktor Oy on erikoistunut lehtien sivunvalmistukseen ja tuotantoprosessien tehostamiseen. Sen liikevaihto vuonna 2004 oli 3,2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 36 työntekijää. Faktor Tools Oy on erikoistunut aineistonhallintaan.

“Faktorin osaamisen ja asiakkaiden avulla Talentum Premediasta tulee Suomessa lehtien sivunvalmistuksen markkinajohtaja. Nyt voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajemman palveluvalikoiman”, sanoo Talentum Premedia Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hämäläinen.

“Liittoutuminen Talentum Premedian kanssa lisää mahdollisuuksia uudenlaiseen lehtien sivunvalmistuksen kehitystyöhön”, sanoo Faktor Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Miettinen.

Talentum Premedia Oy, joka toimii markkinointinimellä Heku, työllistää noin 190 henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2004 oli 21 miljoonaa euroa. Heku on Suomen johtava markkinointiviestinnän tuotantotoimisto ja sen toimialoina ovat mm. ilmoitus-, esite, -pakkausprepresstuotanto sekä digitaalinen painaminen, digitaalinen aineistohallinta sekä ad-assistenttipalvelut. Talentum Premedian osuus koko Talentum-konsernin liikevaihdosta on 17 %.