Piraattitaistelut käydään Ruotsissa rajuimpina, koska siellä pelien, elokuvien ja musiikin lataaminen omalle tietokoneelleen on yleistynyt äkkiä nopean laajakaistan rakentamisen seurauksena. IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry) arvioi, että jopa 77 proseonttia 15-27-vuotiaista, joilla on laajakaistayhteys, harjoittavat tekijänoikeussuojatun aineiston lataamista luvatta. Sen seuranuksena CD-levyjen myynti tipahti viime vuonna 18 prosenttia, mikä on eniten Länsi-Euroopassa. Toimiston lakimies Henrik Pontenin mukaan Ruotsissa ladattiin viime vuonna luvatta 15 miljoonaa elokuvaa, kertoo talouslehti The Financial Times paperilehdessään torstaina 31. maaliskuuta.

Mielenosoituksia järjestävä nettiväki sanoo, että tekijänoikeuslaki on väärä, sillä musiikkia on ollut jo ennen kuin tekijänoikeuslait edes säädettiin. He vetoavat yleistyneeseen tapaan, jonka mukaan miljoonat ruotsalaiset laataavat aineistoa käyttöönsä.

Ruotsin anti-piratismin toimisto on iskenyt näyttävästi muutamiin johtaviin serveripalveluihin, jotka siältävät laitonta aineistoa. Suosituimmat saitit, kuten Bahnhof, Kazaa ja Limewire ovat joutuneet poistamaan materiaalin palvelimiltaan.

IFPI laskee, että tällä hetkellä maailmanlaajuisesti netissä tarjotaan ilman tekijänoikeuslupaa 870 miljooaa musiikkitiedotostoa. Viihdeteollisuuden menetykset ovat vuodessa noin 1,8 miljardia euroa. Elokuvateollisuuden menetykset ovat noin 3 miljardia euroa vuodessa.