MTV3:n kanavalla on luvassa Lasten uutisia. Lasten uutiset on kuusiviikkoinen projekti (12.4. – 20.5.), jossa nähdään joka tiistai- ja perjantaiaamuisin 10-vuotiaiden lasten itsensä toimittamat ja ankkuroimat uutiset klo 6.55. ja 8.15. Uutisia on tekemässä helsinkiläisen peruskoulun 4. luokka, ja lapset ovat olleet mukana niin lähetyksen musiikin kuin uutistunnarinkin teossa, kukin omien taipumustensa ja kiinnostuksensa mukaan. Osa oppilaista ankkuroi uutisia, osa taas on kentällä tekemässä haastatteluja ja reportaaseja aivan kuin oikeissa uutisissakin. Lapset ovat olleet mukana myös uutisten valinnassa ja päivälistan aiheisiinkin on löydetty uusia, lasten ideoima näkökulmia.

Uutisankkureina Lasten uutisissa tullaan näkemään yhteensä kuusi uutisia lukevaa paria.

Lassi uutisankkuri Tomi Einosen opissa.
Lassi uutisankkuri Tomi Einosen opissa.

“Tämä on myös meille aikuisille uusi ja kiinnostava näkökulma uutismaailmaan,” toteaa MTV3-kanavan uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila, “samalla se tarjoaa uutisille mahdollisuuden olla mukana kasvattamassa ja kehittämässä lasten ja nuorten medialukutaitoa, ja
toivottavasti myös tervettä kriittisyyttä. Lasten uutiset on kokeiluprojekti jota mahdollisesti jatketaan myös tulevaisuudessa.” Lasten uutiset tuottaa Huomenta Suomen uutistuottaja Jukka Mauno.

MTV3 on Muotoilun vuosi 2005 teemavuoden yhteistyökumppani. Eräänä Muotoilun vuoden tavoitteena on laajentaa muotoilun käsitettä myös sähköisen muotoilun suuntaan, ja tämän teeman ympärille MTV3 kehitti Lasten uutiset yhdessä MTV3-kanavan uutisten ja erityisesti Huomenta Suomi -lähetyksen kanssa.

Uutisankkurit Lassi ja Kristina.
Uutisankkurit Lassi ja Kristina.

Ensimmäisessä lähetyksessä luvassa on mm. Paavo Lipposen haastattelu, ja myöhemmin presidentti Tarja Halonenkin on luvannut tavata jonkun pienistä reporttereista. Uutisagendan aiheet liikkuvat laajalla skaalalla uutista koulunkäyntiin, ihastumisista yhteiskuntaan, urheiluun, harrastuksiin, ympäristöasioihin, kavereihin, vanhempiin, ja tulevaisuuteen.