Helmut Lotti
Helmut Lotti

Valtavassa nosteessa olevan Helmut Lottin maaliskuun 9. päivä julkaistu studioalbumi “Latino Classics” on ylittänyt kultalevyyn oikeuttavan yli 15 000 kappaleen myynnin.

“Latino Classics” -albumi sisältää kuusitoista lattariklassikkoa tuttuun Lottimaiseen tapaan tulkittuna. Tällä kertaa laulukielenä on Espanja. Albumi on äänitetty jo vuonna 2000, jolloin levy on julkaistu muutamassa Euroopan maassa.

Helmut Lottin “From Russia With Love” Suomen kolmanneksi myydyin ulkomaisenartistin albumi vuonna 2004.

Vuonna 2000 ensimmäisen albuminsa Suomessa julkaisseen Helmut Lottin urakehitys on ollut huikaseva. Tähän mennessä Lotti on myynyt Suomessa yli150 000 albumia, saanut neljästä albumista kultaa, ja viime vuonna julkaistusta “From Russia With Love” -albumista platinaa. “From Russia With Love” oli lisäksi Suomen vuoden 2004 kolmanneksi myydyin ulkomaisen artistin albumi heti Robbie Williamsin ja Guns N’Rosesin jälkeen. Lottin taakse jäivät mm. U2, Britney Spears kuin Eminenkin.