Kansainvälinen katolinen viestinnän ammattilaisten järjestö Signis palkitsi viikonloppuna Pirjo Honkasalon dokumenttielokuvan Melancholian 3 huonetta parhaana pitkänä elokuvana Mar del Platan festivaalilla Argentiinassa.

Mar del Platan festivaali kuuluu A-luokan festivaaleihin muun muassa Cannesin, Venetsian ja Berliinin rinnalla. Melancholian 3 huonetta kilpaili yhdessä näytelmäelokuvien kanssa festivaalin pääsarjassa.

Signis (The World Catholic Association for Communication) on Vatikaanin tunnustama kansainvälinen viestinnän ammattilaisten verkosto.

Melancholian 3 huonetta on osoittautunut suureksi kansainväliseksi menestykseksi: viitisenkymmentä festivaalia eri puolilla maailmaa haluaisi sen ohjelmistoonsa ja palkintoja sekä julkisuutta on kertynyt runsaasti alkaen elokuvan ensi-illasta Venetsian festivaalilla viime syyskuussa.

Saksassa Melancholian teatterilevitys alkaa tällä viikolla yhtä aikaa 42 elokuvateatterissa eri puolilla maata. Myöhemmin keväällä elokuva valloittaa Ranskan teatterit kymmenen kopion voimin.

Melancholian 3 huonetta -elokuvan on tuottanut Kristiina Pervilä, Oy Millennium Film Ltd ja se on televisioyhtiöiden ja elokuvainstituuttien rahoittama monikansallinen yhteistuotanto.