Viime vuonna Inoa oli hakemistoalan kolmanneksi suurin yritys Suomessa noin 20 miljoonan euron liikevaihdolla. Edellisenä vaihto oli 17 miljooaa euroa. Sen palveluksessa on noin 240 työntekijää. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Fonecta-konsernilla on kaupan jälkeen lähes 800 työntekijää Suomessa, ja sen liikevaihto nousee Suomessa noin 130 miljoonaan euroon tänä vuonna. Kaupan myötä Fonecta kasvattaa huomattavasti etumatkaansa alan markkinajohtajana. Tänä vuonna Fonectan liikevaihto on arviolta lähes kaksi kertaa suurempi kuin markkinoiden toiseksi suurimman yrityksen.

Fonectalla ja Inoa Suomella on ollut jo lähes kolmen vuoden ajan strateginen yhteistyösopimus koskien internetin yhteystietopalveluita.

Kaupan myötä Fonectan tuote- ja palveluvalikoima täydentyy muun muassa yrityksiltä yrityksille suunnatulla b-to-b -puhelinluettelolla ja siihen läheisesti liittyvillä yhteystietopalveluilla, joita Fonecta ei ole aiemmin tarjonnut asiakkailleen.

Yhteystietopalvelut toimialana on keskittynyt voimakkaasti ja nopeasti viimeisten kolmen vuoden aikana Suomessa. Inoan siirtyminen osaksi Fonectaa on merkittävimpiä järjestelyitä toimialalla.

Fonectan omistajina sijoittajia

Myös Fonectan pääomistajina on sijoittajia. Yhtiön johdon pienehkön omistuksen lisäksi yhtiöllä on kaksi johtavaa media-alan pääomarahoittajaa. 3i on Euroopan suurin ja perinteikkäin pääomarahoittaja. Toinen omistaja on Veronis Suhler. Se on amerikkalainen pääomarahoittaja, jonka erityisalana on media ja informaatioala.