D&AD on vuonna 1962 perustettu säätiö, jonka tehtävänä on kouluttaa, innostaa ja nostaa luovan suunnittelun, muotoilun ja mainonnan tasoa.

“Cannesista on sentään voitettu aikoinaan kultaa ja viime aikoinakin hopeaa ja pronssia, mutta D&AD –kilpailusta ei Suomeen ole toistaiseksi tullut yhtään palkintoa. Liekö kilpailun kova maine nostanut osallistumiskynnyksen liian korkealle?”, Igoni pohtii.

Kilpailun tuomaristo koostuu mainosmaailman kirkkaimmista tähdistä, kuten John Hegarty (Bartle Bogle Hegarty), Trevor Beattie (TBWA London), Erik Kessels (Kessels Kramer) ja Ben Walker (Wieden+Kennedy UK).

“Samaa sushia ne syövät kuin suomalaiset mainosmiehetkin”, kuittaa
Igoni”. Tai no ehkä hieman tuoreempaa”, hän kuitenkin lisää hetken mietittyään. Kilpailun jyrytystä on Lontoossa 11.-15.4. Ja palkinnot jaetaan 25.5.