CANAL+ esittää suorina lähetyksinä kaikki Euroopan seuratuimman DTM-rata-autoluokan osakilpailut kausina 2005 ja 2006. Mika Häkkinen palaa rattiin ja Matti Kyllönen tulee ääneen. Canalin uusi aluevaltaus on kova haaste MTV3:n formula-lähetyksille, joille katsojat ovat vähin erin kääntäneet selkäänsä. Katsojaluvut ovat romahtaneet takavuosista.

C More Entertainment AB on solminut yksinoikeussopimuksen DTM-vakioautosarjan televisioinnista Suomessa. Huhtikuun puolivälissä Saksan Hockenheimista käynnistyvän DTM-kauden myötä Mika Häkkinen tekee odotetun paluun kilparadoille. Hän ajaa C-sarjan AMG-Mercedes -autoa.Kilpa-autoiluselostajaksi tekee puolestaan paluun CANAL+:lle DTM:n selostuksesta vastaava Matti Kyllönen.

Saksan vakioautosarja DTM:n (Deutsche Tourenwagen Masters) kausi käynnistyy 17. huhtikuuta, ja osakilpailuja on kaudessa 11. Vuodesta 1984 ajetun DTM-sarjan osakilpailut ajetaan Saksan lisäksi Belgiassa, Tsekissä, Hollannissa, Ranskassa ja Turkissa. Sarja perustuu vakioautoihin, mutta kyseessä on kuitenkin puhdas kilpa-autosarja, jossa ainoa yhtäläisyys tuotantoautoihin on tuttu ulkokuori.

CANAL+ on solminut kaksivuotisen yksinoikeussopimuksen sarjan tv-oikeudet omistavan WIGE Communicationin kanssa ja näyttää kauden kaikki osakilpailut suorina lähetyksinä.

“On todella hienoa palata kilparadalle. DTM-sarja on erittäin kovatasoinen ja haastava. Monet kuskit ovat ajaneet jo useamman kauden, kun minulle tämä on vasta ensimmäinen. Testejä on ajettu paljon, joten tuntuma autoon on jo nyt suht hyvä. Olen tässä vaiheessa asettanut kauden tavoitteekseni yhden voiton, mutta mitä tahansa voi sattua”, Mika Häkkinen sanoo.

“Paluun tekee entistä hauskemmaksi se, että F1-vuosieni legendaarinen sinivalkoinen ääni Matti Kyllönen tulee selostamaan DTM-kisat kotikatsomoihin. Tulen mielelläni jatkamaan hänen kanssaan sitä saumatonta yhteistyötä, jota formuloiden parissa teimme”, jatkaa Mika Häkkinen.

DTM-sarja on varsinkin Keski-Euroopassa erittäin suosittu tv-laji ja CANAL+:n sopimuksen myötä siitä tullenee suosittu myös Suomessa. “Kun Mika tiedusteli, josko selostaisin DTM-lähetykset ja tekisimme siitä yhdessä hyvän shown, ei minun tarvinnut asiaa kauaa miettiä. Sarja on erittäin tasokas niin autojen kuin kuskienkin puolesta. Mercedes Benzin, Audin, Opelin ja MG:n kaltaiset autoteollisuuden kovat tekijät yhdistettynä F1 maailmasta tuttuihin armottoman koviin taistelijoihin, kuten Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Allan McNish ja Mika Häkkinen takaavat tason. Kyse ole mistään jäähdyttelysarjasta: DTM-autojen nopeudet nousevat yli 250 kilometriin tunnissa ja fyysisyydessään kilpailut ovat F1:tä vaativampia”, kertoo Matti Kyllönen.

CANAL+ näkee DTM-sarjassa suuren katsojapotentiaalin. Mika Häkkinen ja Matti Kyllönen ovat suomalaisille televisionkatsojille menestyksekäs parivaljakko, sillä heidän F1 -aikanaan kisoja seurasi lähes koko Suomi.

Olemme erityisen tyytyväisiä, että saamme mahdollisuuden tuoda kotikatsomoihin myös tämän jännittävän ja suomalaisittain erittäin kiinnostavan autosarjan. DTM-sarja on selkeää jatkoa kanavamme suomalaiskatsojille tuotetusta ohjelmapanostuksesta, jolta on tulevaisuudessakin lupa odottaa paljon, sanoo CANAL+:n Country Manager Jarkko Nordlund.

DTM 2005 -kalenteri:
17.4. Hockenheimring, Saksa
1.5. EuroSpeedway Lausitzring, Saksa
15.5. Spa Francorchamps, Belgia
5.6. Brno, Tsekin tasavalta
26.6. Oschersleben, Saksa
17.7. Norisring, Saksa
7.8. Nürnburgring, Saksa
28.8. Zandvoort, Hollanti
18.9. Avignon, Ranska
2.10. Istanbul, Turkki
23.10. Hockenheimring, Saksa

CANAL+ esittää jokaisesta kisasta suorina lähetyksinä aika-ajot, lämmittelyt sekä kisan.

Avausviikonlopun ohjelma Hockenheimring, Saksa:
Lauantai 16.4.: Studio ja aika-ajo klo 13.45-15.10
Sunnuntai 17.4.: Studio ja kisa klo 14.30-16.15

C More Entertainment AB CANAL+-tuotemerkkiä edustava C More Entertainment AB on Pohjoismaiden (Ruotsi, Norja, Suomi ja Tanska) johtava maksu-tv-yhtiö yli 750 000 tilaajataloudellaan. Yhtiön on helmikuusta 2005 saakka omistanut kansainvälinen viestintäyhtiö SBS Broadcasting. C More Entertainment AB:lla on maksu-tv-oikeudet useimpien suurimpien amerikkalaisten elokuvayhtiöiden (mm. Fox, Warner, Paramount; MGM, Dreamworks ja Universal) sekä useiden paikallisten jakeluyhtiöiden elokuviin. CANAL+-kanavien urheiluohjelmatarjonta koostuu mm. yksinoikeudella esitettävistä Englannin Valioliigan, Italian Serie A:n, NHL:n ja ruotsalaisen Elitserienin -otteluista sekä NBA-koripallosta. Lisäksi monet palkitut tv-sarjat ja uudet dokumentit saavat ensi-iltansa CANAL+:lla. C More Entertainment AB:n kanavapakettiin on 1.5.2004 lähtien kuulunut viisi premiumkanavaa: CANAL+, CANAL+FILM1, CANAL+FILM2, C MORE FILM ja CANAL+SPORT. Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus vastaanottaa CANAL+ kanavia. Lähetyksiä jaetaan maanpäällisen digiverkon, satelliitin sekä kaikkien Suomen kaapeliverkkojen kautta. CANAL+:n tilaushinta on 27e / kk.