Toimitusjohtaja Jussi Nurmion vetämä Taivas Group jaetaan kolmeen liiketoimintaryhmään, joihin on nimetty uudet vetäjät. Hän aikoo itse keskittyä konsernin johtamiseen. Taivas on aloittanut Venäjän ja Baltian laajentumisprojektit, joihin Nurmio lupaa lisäpanostuksia.

Markkinointiviestintäkonserni Taivas on viimeisen vuoden aikana
valinnut strategiakseen kansainvälistymisen ja nostanut yhtiön
tavoitetasoksi kilpailla markkinointiviestinnän maailmanliigassa.
Uuden toimintakonseptin ja kovan kasvun siivittämänä yhtiö uusii
organisaationsa ja vahvistaa johtoaan.Taivas on merkittävä uuden luovan teollisuuden rahoittaja, aktiivinen toimija Baltiassa ja Venäjällä sekä dynaaminen kasvaja kotimaassa.

“Taivas on vuoden aikana panostanut neljään uuteen yksikköön,
konserniin ovat tulleet asiakassuhdetoimisto Circus, mediatoimisto
HappiMindshare, repro- ja studioyksikkö Studio E.L.O. sekä
animaatioyritys Character Business. Näiden lisäksi tulemme
perustamaan tai ostamaan useampia uusia yksiköitä tämän vuoden aikana”, vakuuttaa Nurmio.

Taivaan myyntikate vuodelta 2004 nousi 13 miljoonaan euroon, kasvua oli lähes 20 prosenttia. Taivaan ennakoidaan nousevan maan toiseksi suurimmaksi markkinointiviestinnän yhtiöryhmäksi. “Kasvu oli hyvää tasoa, laskihan suunnittelumarkkina samaan aikaan lähes 10 prosenttia. Tästä vuodesta näyttää tulevan hyvä koko toimialalle”, arvelee toimitusjohtajuutta yhtiön perustamisesta vuodesta 1996 hoitanut Nurmio.

Taivaan kehitys maan ykkösyhtiön paikasta kilpailevaksi
markkinointiviestintäkonserniksi on tapahtunut alle kymmenessä
vuodessa. Samaan aikaan Taivas on ollut mukana luomassa uusia
menestyskonsepteja, joista ehkä arvokkain on Sulake Labs -peliyhtiön Habbo Hotel -verkkoyhteisö, jonka liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 300 prosenttia. Sulakkeen henkilömäärä kasvoi vuoden aikana 150 henkeen, tänä vuonna uusia työpaikkoja syntynee sata. Taivasomistaa Sulakkeesta 24 prosenttia.

Taivas on aloittanut Venäjän ja Baltian laajentumisprojektit, joihin
Nurmio lupaa lisäpanostuksia: “Tulemme pian julkistamaan uusia
avauksia Baltiassa. Tämä ja yhtiöryhmän omaehtoinen kasvu vaativat uudelleen organisointia, koska kohta konsernissa ja sen lähipiiriin kuuluvissa yhtiöissä työskentelee lähes 500 ihmistä.”

Uudet nimitykset tarkoittavat sitä, että yhtiö jakautuu kolmeen
liiketoimintaryhmään, joista kukin saa omat vetäjänsä, ja Nurmio
itse keskittyy konsernin johtamiseen.

Liiketoimintaryhmien vetäjät omasta talosta

Taivas Finland ryhmää alkaa vetää Jussi Olkkonen, Taivas Egon
toimitusjohtaja. Ryhmään kuuluvat yritykset, jotka tekevät
keskinäistä yhteistyötä markkinointiviestinnän alueella ja
toimivat nk. 360 asteen mallin mukaan tarjoamalla kokonaisvaltaista palvelua. Näihin yhtiöihin kuuluvat Mainostoimisto Taivas, Taivas Ego, Taivas Design, Taivas Kauppa, Lehmusto & Co ja Studio E.L.O..

Taivas International Plus ryhmää alkaa vetää Arto Manninen, joka
siirtyy tehtävään Mainostoimisto Taivaan toimitusjohtajan paikalta. Ryhmään kuuluvat Happi Mindshare, Circus, Nebo Venäjä, Taevas Eesti, Creative Laboratory Latvia sekä tulevat uudet yhtiöt Baltiassa ja Suomessa.

Taivas AdVenture on Nurmion alaisuudessa toimiva yhtiön sijoitus- ja kehityssalkusta koostuva luovan teollisuuden ryhmä, johon kuuluvat Sulake, Image Funk ja Character Business.

Taivas Groupin johtoryhmän muodostavat Jussi Nurmio, Jussi Olkkonen, Arto Manninen ja talousjohtaja Jaakko Perimaa, joka siirtyi nykyiseen tehtäväänsä Nokialta.

Mainostoimisto Taivaan toimitusjohtajaksi Mannisen jälkeen nousee Kaj Wasastjerna, joka on työskennellyt yhtiössä projektijohtajana vuodesta 2000. Manninen ja Olkkonen jatkavat myös asiakastyössä, ja Olkkonen jatkaa Taivas Egon toimitusjohtajana.

“Taivaan organisaatiouudistuksen perusteena on se, että voimme
entistä tehokkaammin ja taloudellisemmin palvella asiakkaitamme. Meiltä täytyy löytyä sopivassa suhteessa strategista osaamista, luovuutta ja prosessien hallintaa. Tasomme vertailu tehdään suhteessa kansainväliseen kilpailuun. Se, että on hyvä kotimaisilla mittareilla, ei enää jatkossa riitä”, lopettaa Nurmio.