Arpajaistarkastajan mielestä DN on ilmoituksen julkaisemisella yllyttänyt pelaamaan Betssonin rahapelejä. Dagens Median mukaan DN:n päätoimittaja Jan Wifstrand on tyrmistynyt arpajaistarkastajan (Lotteriinspektionen) syytöksistä.

”Tarkastaja yrittää väittää, että jokainen viesti, jossa esiintyy pelifirman nimi, olisi pelaamisen edistämistä. DN:n mainoksessa ei ole yllytetty pelaamaan. Tarkastaja harjoittaa sellaista virkaintoisuutta, joka ei ole kohtuullista suhteessa perustuslakiin”, hän toteaa.

”Jos Betsson ostetaan, sillä on oikeus kertoa siitä ilman, että Ruotsin viranomaiset tulevat sanomaan, mitä saa sanoa ja mitä ei”, Wifstrand toteaa.

Hänen mukaansa myös pelifirmojen pitää saada kertoa itsestään ja ilmaista mielipiteensä. Hän ei usko, että syyttäjä nostaa syytettä, eikä pelkää mainoksen julkaisemiseen sisältynyttä riskiä.

Cherry-yritys harjoittaa pelitoimintaa mm. ravintoloissa ja laivoissa. Yrityksessä on 800 työntekijää.

Betsson.comilla on myös suomenkieliset sivustot.