Elokuvan kansainvälinen myyntiyhtiö Wide Management (Pariisi) vahvistaa, että Brasileirinhon teatterilevityksestä on tullut tarjouksia toistaiseksi yli 20 maasta ja useimpien kanssa esisopimukset on jo allekirjoitettu. Monien maiden, kuten esim. Ranskan, Japanin. Italian, Belgian ja Hollannin oikeuksista suorastaan kilpailtiin, minkä seurauksena elokuvalle saadaan mahdollisimman vahvat levittäjät eri maissa.

Ranskassa elokuvaa tavoittelevat mm. MK2, ARP, Film du Paradox ja Montparnasse, Japanin oikeudet myytiin Avexille, Italian Mikadolle ja Beneluxin ABC:lle. Amerikan levityksestä ovat kiinnostuneet mm. erittäin arvostetut Miramax ja Sony Classics. Levitysoikeuksien mukana myydään erikseen myös elokuvan musiikin oikeudet, mikä takaa sen, että elokuvan soundtrack-CD julkaistaan elokuvan teatterilevityksen yhteydessä, esim japanilainen Avex on myös maansa suurin musiikkikustantaja.

Wide Management myy myös Mika Kaurismäen parhaillaan Suomessa teatterileityksessä olevaa Honey Baby-elokuvaa. Sen levitysoikeuksia on myyty toistaiseksi mm. Saksaan (Cinex), Ranskaan (Gemini Films), Portugaliin (Gemini Films), Japaniin, Itävaltaan, Sveitsiin, Venäjälle (sis. myös ns. IVY-maat), Latviaan, Slovakiaan, Sloveniaan, Kroatiaan ja Australiaan. Elokuvan pohjoismaiset oikeudet ovat suomalaisella Future Filmillä, joka myös levittänee Brasileirinhon. Gemini Films on ilmoittanut, että se aikoo levittää Honey Babya n. 100 filmikopiolla Ranskassa, Cinex puolestaan aikoo aloittaa teatterileivtyksen Saksassa n. 50 kopiolla ensi syyskuussa. Honey Babyn Amerikan oikeuksista on kiinnostunut mm. vahva indie-levittäjä Lion’s Gate.

Kaurismäki tyytyväinen kysyntään

Ohjaaja Kaurismäki on erittäin tyytyväinen tilanteeseen. ”Niin, onhan elokuviani ennenkin myyty yli 30 maahan, mutta mikä tässä on erikoisen mukavaa, on se nopeus, jolla kauppoja on tehty. Kun esimerkiksi Brasileirinhon ensimmäinen virallinen esitys oli Berliinissä lauantaina 12.2., jo seuraavan päivän iltaan mennessä olivat useimmat tarjoukset sisällä. Se, että monista maista tuli useampiakin tarjouksia antaa mahdollisuuden hyvien ehtojen neuvottelemiseen. Kun Honey Babynkin myynti on lähtenyt mukavasti käyntiin, niin voin pitää tämän vuoden Berliiniä koko urani parhaana festivaalina”, sanoo Mika Kaurismäki.

Seuraavan kerran elokuvat ovat esillä myyntitarkoituksessa Cannesin marketissa toukokuussa.

Brasileirinhon myynnit ja tarjoukset:

Ranska Japani

Italia Kreikka

Espanja Puola

Unkari Slovakia

Tsekin Tasvalta Belgia

Hollanti Luxemburg

Sveitsi Saksa

Itävalta Englanti (UK)

Suomi Ruotsi

Tanska Norja

Turkki Israel

Brasilia Argentiina

USA Miramax, Sony Classic (neuvottelut käynnissä)