Ari Toivonen
Ari Toivonen

Vuonna 1999 perustetun sivuston kuukauden kävijämäärä on jo yli 200.000 ja rekisteröityneitä käyttäjiä on noin 30.000. ”Sivuston tulevaisuus näyttää hyvältä. Se tuo merkittävää lisäarvoa maatilatalouden harjoittajille”, Ari Toivonen kertoo.

Sivustolla on uutisia ja muuta ajankohtaista tietoa maa- ja metsätaloudesta. Ari Toivonen kuvaa palvelun sisältöä hyötytiedoksi. Sivustolla on myös viljelysuunnitelmien tekoa varten työkaluja. Sivulla kävijöiden keskinäinen kaupankäynti on virinnyt kuluneen vuoden aikana, hän kertoo.

”Emme kilpaile suoranaisesti muiden alan tiedonvälittäjien ja neuvontajärjestön kanssa, koska jokaisella on oma roolinsa. Kilpailemme lähinnä viljelijöiden ajankäytöstä”, Ari Toivonen toteaa ja määrittää Farmit.net sivuston selkeästi kaupalliseksi sivustoksi.

Ari Toivonen on toiminut tätä ennen koulutuspäällikkönä Oy Rastor AB:ssä. Hän on kehittänyt myös rakennusalan www.housenet.fi -sivustoa. Ari Toivonen siirtyy lähiaikoina Uudenmaan maaseutukeskuksen johtajaksi.

Farmit.net sivuston rahoituksesta vastaa maatalousalan kaupallinen yhteenliittymä, johon kuuluvat Kemira GrowHow, Suomen Rehu, Movere, Nordkalk, Osuuskunta Metsäliitto, Osuuspankki, A-Tuottajat, Altia, Avena Nordic Grain, Berner, Bitcomp, Boreal Kasvinjalostus, Hiven Oy, Lähivakuutus, Lännen Rehu, Metsälehti, Motiva, Uittokalusto, Vapo ja Viljavuuspalvelu.