Journalistiliiton ja Viestintätyönantajien välisissä lehdistön työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos myöhään torstai-iltana, kertoo Journalistiliitto perjantaina 25. helmikuuta.

Noin 4.500 lehtitoimittajaa koskevan neuvottelutuloksen mukainen sopimus on 3,5-vuotinen. Palkkoja korotetaan sopimuskaudella neljä kertaa. Neuvottelutuloksen osana on koko joukko rakenteellisia muutoksia. Neuvottelutuloksen osana on mm. toisen paikkakuntakalleusluokan poisto, luottamusmiesjärjestelmään liittyvät luottamusmiesten toimintaedellytysten parantaminen, työaikamääräysten selkiytys, paikallisen sopimisen järjestelmän selkiytys, vapaapäivä- ja ns. lisäilmestymispäiväjärjestelmän olennainen muuttaminen ja muita tekstimuutoksia.

Liittohallitus käsittelee neuvottelutulosta maanantaina 28.2. Neuvottelutuloksen hyväksymisestä päättää liiton sääntöjen mukaisesti liittovaltuusto