Yleisökilpailija voi voittaa mainoskatkojen sisällön palkintoina.

Suorana lähetyksenä nähtävä Huuma koostuu useista eri elementeistä; nopealla tahdilla etenevässä ohjelmassa muun muassa seikkailevat Herrasmieshuijarit sekä pikku-Jaska & pikku-Lore, kilvoitellaan yhden mainoskatkon sisällön tuotteista ja kuullaan maamme ykkösartisteja.

Huuma perustuu maailmalla palkittuun englantilaiseen viihdeohjelmaan Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway. Englannissa alkoi juuri sarjan viides tuotantokausi. Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway on kahminut tv-alan palkintoja niin kansainvälisesti kuin kotimaassaankin. Se on voittanut
Kultaisen ruusun maailman parhaana viihdeohjelmana 2004. Lisäksi se on valittu Englannin parhaaksi viihdeohjelmaksi vuosina 2003 ja 2004 sekä vuoden komediaohjelmaksi 2004. ”Huuma on 2000-luvun estradiviihdeohjelma, nopearytminen ja yltiöpositiivinen show, jossa ketään ei nöyryytetä”, kertoo tuottaja Saku Tuominen Broadcasters Oy:stä.

Tietokilpailussa palkintoina mainoskatkon sisältö

Huuma tehdään suorana lähetyksenä MTV3:n filmihallista 200 hengen yleisön edessä. Jokaisessa jaksossa yksi henkilö yleisöstä voi voittaa muutamalla tietokilpailukysymyksellä yhden mainoskatkon sisällön, muun muassa auton ja 19 muuta palkintoa.

Huumaa luotsaa viisikko, jossa löytyy niin kokemusta kuin nuorta ikääkin. Kaksikko Jaakko ”Jaska” Saariluoma & Lorenz ”Lore” Backman on työskennellyt sekä televisiossa että teatterin puolella. Saariluoma on maamme eturivin stand up -koomikko. Televisiosta Jaska on tuttu W-tyylin touhukkaana tuottajana sekä muun muassa Kaverille ei jätetä -sarjasta ja tv-elokuvasta
Liian paksu perhoseksi. Yleisöä Saariluoma on hurmannut Q-teatterissa ja Ryhmäteatterissa, parhaillaan Ruotsalaisessa teatterissa pyörii Saariluoman esikoisohjaus Eftersvett 2005. Lorenz Backman on juontanut Umpimähkä-sarjaa
ja näyttelijänä Lore on nähty muun muassa sarjoissa Putkinotko, Hovimäki, Kultakuume, Pidetään yhtä sekä Headhunters.

Nuoruutta sarjassa edustavat ”pikku-Jaska” Aleksis 8v. ja ”pikku-Lore” Matias 9v. ”Me repeillään Jaskan ja Loren takia koko ajan, me nauretaan välillä ihan kippurassa”, kertoo kaksikko tunnelmistaan ennen sarjan alkua. Pojilla on kokemusta esiintymisestä muun muassa mainoksissa, avustajina tv-sarjoissa ja kesäteatterissa. Aikaa jää kuitenkin myös muille harrastuksille, listalta löytyy futista, salibandya, pesäpalloa, kuoroa, pianonsoittoa ja telinevoimistelua. Viisikon naisedustaja Niina Herala on tunnettu kasvo mallimaailmasta. Hän on työskennellyt mallina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Huuman yhteistyökumppani on Expert.